Predsjednik Herceg danas u radnoj posjeti Stocu i Neumu

Date:

U nastavku radnih posjeta općinama i gradovima Hercegovačko-neretvanske županije, Izaslanstvo županijske Vlade, predvođeno predsjednikom dr. sc. Nevenkom Hercegom, boravilo je danas u posjetu Gradu Stocu i Općini Neum, gdje su ih ugostili gradonačelnik Stjepan Bošković odnosno načelnik Dragan Jurković, sa suradnicima.

Očekivanom temom razgovora bilo je aktualno stanje u ove dvije sredine hercegovačkoga juga, a tijekom susreta osobito su istaknuti projekti koji su od vitalnoga značaja za napredak i razvitak Stoca i Neuma, a koje je Vlada HNŽ-a u cijelosti financirala ili sufinancirala u sklopu većih aranžmana. Gradonačelnik Bošković i načelnik Jurković iskoristili su prigodu zahvaliti Vladi i njezinu predsjedniku na punom razumijevanju za potrebe njihovih sredina i kontinuiranoj potpori koju pružaju razvitku i napretku kroz brojne socijalne, razvojne i infrastrukturne projekte, time i poboljšanju ukupnoga životnog standarda njihovih žitelja.

Vlada je nedavno donijela Odluku kojom je izdvojila 300.000,00 KM sredstava za potrebe saniranja šteta uzrokovanih potresom koji je ove godine pogodio južni hercegovački prostor s posebnim razornim posljedicama po Grad Stolac, a stolački je gradonačelnik goste danas izvijestio o pomacima koji su dosad urađeni po tomu pitanju.

Kako su i Stolac i Neum, nedavnim otvaranjem suvremene prometnice koja ih povezuje, dobili potpuno novu viziju gospodarskoga i svakog drugog razvitka, i danas je ocijenjeno kako je Stolac, i kroz ovu i kroz druge prometne infrastrukturne investicije, izrastao u značajno prometno središte. Bilo je riječi i o izgradnji vodoopskrbnoga sustava ”Dubravska visoravan”, kao i o projektima ”utopljavanja”, izgradnje i obnove školskih, športskih, zdravstvenih i drugih objekata.

Neum je, bez dvojbe, mjesto osobite važnosti i za HNŽ i za cijelu državu, kao jedina općina s izlaskom na more, čiji turistički potencijali dodatno obvezuju sve razine vlasti da učine dodatne napore kako bi ova općina prerasla okvire prepoznatljivosti i poželjnoga odredišta samo za domaće turiste. Vlada HNŽ-a je zato značajno pomogla izgradnju tamošnje šetnice koja je osjetno poboljšala mjesnu infrastrukturu, potom izgradnju Pogona za preradu maslina, ”utopljavanje” školskih i drugih objekata, ali i uvezivanje Neuma u produktivne prekogranične projekte koji će ojačati turističku ponudu, kao i sigurnost, zaštitu okoliša i sl.

Današnji su posjeti bili prigodom za zajednički obilazak nekoliko lokacija na kojima su u zamahu važni razvojni, infrastrukturni projekti koje financira ili sufinancira Vlada HNŽ-a na prostoru Stoca i Neuma.

Share post:

More like this
Related

Razlika cyberbullying i klasični bullying

Defincija cyberbullying Cyberbullying odnosi se na uporabu digitalnih tehnologija za zastrašivanje,...

Jedna kap ove tečnosti spasit će cijelu baštu od truljenja

Jod je antiseptik širokog spektra koji uništava široko polje...

Obavijest za umirovljenike koji čekove podižu preko banke

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje objavio je...

Blagoslov motora i motorista na Blidinju

U nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, u idiličnom okruženju...