Predsjednik Herceg danas u radnoj posjeti Čapljini i Čitluku

Date:

Izaslanstvo Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, predvođeno  predsjednikom dr. sc. Nevenkom Hercegom, boravilo je danas u radnomu posjetu Gradu Čapljini i Općini Čitluk, gdje su im domaćinima, sa svojim suradnicima, bili gradonačelnik dr. Smiljan Vidić i načelnik Općine Marin Radišić. Razgovarali su o aktualnomu stanju i izazovima s kojima se ovi južni predjeli HNŽ-a susreću, a čelnici dvaju jedinica lokalne samouprave iskoristili su prigodu istaknuti iznimnu suradnju sa županijskom Vladom, napose na tragu razumijevanja za potrebe i kontinuirane potpore u realiziranju niza projekata koji se zajednički implementiraju na području Čapljine i Čitluka.

Osobito je istaknut projekt energetske učinkovitosti kroz koji su obnovljeni brojni javni objekti, u prvomu redu školske zgrade, domovi zdravlja, športske dvorane, sudske i policijske ispostave, javna rasvjeta i sl. Osim što su osjetno unaprijedili životni standard te radno i boravišno okruženje žitelja ovih prostora, kao i uopće dostupnost javnih usluga, ti su projekti značajno pomogli gradskim odnosno općinskim administracijama lakše financiranje troškova grijanja i hlađenja obnovljenih zdanja.

Danas su, na tomu tragu, u Čapljini zajednički obišli zgrade vrtića, policijske postaje i Doma zdravlja, a u Čitluku također Doma zdravlja te područne ispostave OŠ fra Didaka Buntića u Gradnićima, objekte koji su obuhvaćeni tekućim projektima obnove i ”utopljavanja” koje financira ili sufinancira Vlada HNŽ-a. Obišli su i dvije mjesne prometnice čiju izgradnju i uređenje financira županijska Vlada, a Vidić i Radišić su aktualni saziv županijske vlasti ocijenili najkvalitetnijim ikada, s obzirom na brojnost podržanih infrastrukturnih i razvojno-socijalnih projekata te pružene financijske potpore na polju obrazovanja, kulture, športa, turizma i promocije. Ovom je prigodom istaknuto i kako je u tijeku Javni natječaj za nabavu novih sanitetskih odnosno vozila hitne pomoći čijim će okončanjem Vlada ta vozila donirati Domu zdravlja Čitluk i Domu zdravlja Čapljina.

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...