Poznato skijalište dobiva dodatni ski lift dužine 116 metara

0

Interval putnika podrazumijeva minimalno 5 sekundi, s maksimalnim prijevoznim kapacitetom od 720 osoba na sat.

Olimpijski centar Jahorina, u sklopu investicijskih projekata modernizacije svojih usluga, planira uređenje ski staza, nove žičare, kao i izgradnju najmodernijeg sistema za osnježavanje staza. Jedan od takvih projekata je izgradnja žičare Oštra glava, koja bi trebala poslužiti za potrebe lakšeg transfera skijaša iz izlazne zone žičare Trnovo do više dijelova ski centra. Žičara Oštra glava nalazit će se na nadmorskoj visini od 1.717,5 metara.

Ističe se to u izvještaju uz zahtjev za prethodnu procjenu utjecaja na okoliš za projekat izgradnje žičare Oštra glava, na području općine Trnovo, koji su izradili Rudarski institut iz Prijedora i Ministarstvo prostora.

Idejni projekat izgradnje žičare Oštra glava izradio je Institut UNIS Pale u rujnu 2022. godine, prema kojem je, pored radova na montaži žičare, predviđena i ugradnja drvene skijaške kućice ili kontejnera. -tipski objekt na početnoj stanici žičare za odlaganje sitnog alata i zaklon djelatnika od loših vremenskih uvjeta. Dužina predviđene trase od ulazne do izlazne stanice žičare je 116,15 m. Visinska razlika između početne i izlazne stanice je 18,44 m.

Interval putnika podrazumijeva minimalno 5 sekundi, s maksimalnim prijevoznim kapacitetom od 720 osoba na sat. Brzina žičare bit će 2 m/s, koja se može mijenjati frekventnim regulatorom žičare.

Izvor:Poslovni.hr

Hercegovka.net

Odgovori