Poznato kad će EU građanima BiH dati do 600 KM pomoći

Date:

Bosna i Hercegovina jedina je država na području zapadnog Balkana kojoj će Europska unija u proračun doznačiti 50 milijuna eura za neposrednu pomoć građanima.

Oslobođenje prenosi kako će najugroženije obitelji dobiti do 600 maraka izravne financijske pomoći iz Europske unije kako bi se izborili s rastućim troškovima energetike.

Da bi građani dobili ovaj novac Bruxelles zahtijeva usvajanje Akcijskog plana za energetiku koji je Europska komisija pripremila za cijelu regiju zapadnog Balkana. Također, uvjet je i da se imenuje Nacionalni koordinator za Fond predpristupne pomoći (IPA). Kada se to uradi, potpisat će se Financijski sporazum i time će se otvoriti vrata za doznačavanje novca.

Plan Europske komisije i Izaslanstva EU u Sarajevu je da sve bude završeno do 20. siječnja sljedeće godine. Novac će biti transferiran Proračunu Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa bit će zaduženo za njegovu distribuciju.

Ovo ministarstvo će, nakon što ministarstva financija entiteta odrede tko će dobiti koliko novca u kućanstvima BiH, odobriti isplate. One će se vršiti preko vaučera. 50 milijuna eura tako će biti, plan je Bruxellesa, distribuirano građanima BiH tijekom zime.

Izvor:Oslobodjenje.ba

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...