Poznati solinski građevinari pokreću veliki stambeni projekt u Splitu, evo gdje će biti i koliko će koštati kvadrat

Date:

Split i njegove “satelite” poput Solina, Kaštela i Podstrane, s jedne strane, već odavno muči prebukiranost prostora nebrojenim stambenim i poslovnim kvadratima, a s druge strane, potražnja je nikad veća, pa se i zadnja raspoloživa ledina pretvara u (potencijalno) gradilište.

Piše:Gordan Zubčić

Cijene četvornog metra stana lete u nebo kao da euri rastu na grani, bez obzira je li riječ o zgradi ili kući, kvartu bliže središtima spomenutih gradova ili na njihovoj ne tako davnoj periferiji. Dizalice, skele, kamioni i pumpe za beton, s pripadajućim radnicima, postali su dio svakodnevnice kako rubnih istočnih splitskih četvrti, tako i niza solinskih i kaštelanskih predjela, da Podstranu, Klis, Žrnovnicu, Mravince, Kučine, pa i Srednja Poljica čak ni ne spominjemo.

Kako mlade obitelji, tako i oni stariji redom kao ne žele bježati iz grad(ov)a, ali ritam je upravo takav. Jednako kao i ponuda koja potencijalnim kupcima stanova ili ulagačima u obiteljske kuće ne ostavlja prevelike mogućnosti, ni ikakav slobodan prostor nego da svoje novogradnje realiziraju na Mejašima, Dragovodama, Sirobuji ili Smokoviku.

Najnoviji takav projekt, kako doznajemo, u poodmakloj je fazi pripreme upravo na “vrhu” Dragovoda, točnije na sjecištu Puta Tršćenice i Ulice Stjepana Sulimanca, tek osamdesetak metara sjevernije od splitske obilaznice i Inine benzinske postaje nedaleko od Lovrinca.

Za zemljište površine gotovo 1400 kvadrata traži se građevinska dozvola za dvije zgrade s po četiri nadzemne etaže na kojima će biti ukupno 25 stanova. Objekti će biti povezani podzemnom garažom s 24 mjesta za vozila, a još dvije parkirališne pozicije bit će dostupne na vanjskom terenu.

Vlasnik parcele je solinska tvrtka “Romić inženjering”, poznata po razgranatom stanograditeljskom biznisu u gradu uz Jadro, a posljednjih desetak godina i sve snažnijoj prisutnošću u Splitu, posebice upravo na području Dragovoda. Službeni investitor ovog projekta je povezana firma “Romić aufbau”.

Prema aktualnom stanju tržišta, gdje se za stambeni kvadrat u postojećim zgradama i kućama traži znatno više od 3000 eura, nije teško zaključiti da će se oni u novogradnji prodavati najmanje za 3500 eura, što ne treba čuditi, jer i oni rijetki projekti koji se realiziraju znatno bliže središtu Splita bez puno muke pronalaze kupce za 4000 i više eura po četvornom metru.

Izvor:Slobodna Dalmacija

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...