Poziv za prijavu projekata potpore Hrvatima u BiH u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice

Date:

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne Republike Hrvatske (RH) politike poziva lokalne i regionalne (područne) samouprave (JLRS) BiH i/ili javne ustanove u području socijalne skrbi, organizacije civilnog društva i vjerske zajednice koje djeluju u području socijalne skrbi s ciljem pružanja potpore u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice.

U pozivu su navedene Zapadnohercegovačka, Hercegbosanska, Posavska, Hercegovačko-neretvanska županija, Županija Središnja Bosna, Zeničko-dobojska županija, Tuzlanska županija, Sarajevska županija, Banja Luka, Derventa, Prijedor, Bosanski brod i Brčko distrikt, priopćeno je iz navedenog ministarstva.

Ciljevi poziva su pružanje potpore Hrvatima u BiH u svrhu razvoja lokalne zajednice, socijalne revitalizacije, osnaživanja područja naseljenih pripadnicima hrvatskog naroda, socijalni razvoj lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti socijalnih usluga i ulaganja u lokalnu javnu infrastrukturu, opremanja, izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata društvene, javne i socijalne namjene.

Također, cilj je jačanje kapaciteta pružatelja socijalnih usluga u svrhu razvoja, širenja, regionalne ravnomjernosti i dostupnosti visokokvalitetnih institucijskih i izvaninstitucijskih socijalnih usluga za ranjive skupine, kao i jačanje prekogranične suradnje s ustanovama socijalne skrbi, organizacijama civilnog društva i jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave s područja Republike Hrvatske.

Za provedbu poziva ukupno je osigurano 633.000 eura, a rok za podnošenje prijava teče od dana objave poziva i traje do 2. kolovoza 2023. godine.

Izvor:FENA

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

NAJKREATIVNIJI ŠTAND Lampe ovog Hercegovca mame poglede na ovogodišnjem sajmu

Na ovogodišnjem Mostarskom sajmu, prema službenim informacijama, predstavlja se...

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u...

Izaslanstvo HSS-a odalo počast žrtvama u Trusini

U Trusini kod Konjica jučer je obilježena 31....