Povijesni dan za nogomet u BiH: HŠK Zrinjski na Islandu izborio plasman u grupnu fazu nekog od europskih natjecanja

HŠK Zrinjski je po povijesni uspjeh na Island došao s prednošću od 6:2.

Za domaće su nastupili:Bragason, Gunnlaugson, Muminović, Margerisson, Yeoman, Ludviksson, Sigurjonsson, Eyjolfsson, Svatnhorsson, Steindorsson, Ingvarsson.

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Barišić, Tičinović, Čanađija, Kiš, Ivančić, Malekinušić, Bilbija, Ćuže.

I u daleki Island stigli su navijači Zrinjskog koji su bili uz Plemiće.

Domaći su najavili ofenzivan nogomet i neki brzi pogodak kako bi utakmicu doveli do bilo kakve rezultatske neizvjesnosti, ali najave su jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo. Zrinjski je u prvom dijelu kontrolirao utakmicu, a domaći su u rijetkim trenucima prijetili. Imali su i Plemići svoje šanse, ali je nakon prvih 45. minuta rezultat bio neodlučen i bez pogodaka.

U nastavku domaći dolaze do vodstva auto golom Jakovljevića u 55. minuti. Nakon toga imali su dobar pokušaj koji je završio na stativi i uglavnom to je bilo to od domaćina. Do kraja je je Zrinjski mogao do poravnanja, ali je završilo 1:0 i to je značilo da su Plemići ispisali povijest.

HŠK Zrinjski ne nakon ove utakmice izborio plasman u play-off Europske lige gdje ga čeka Linz iz Austrije, ali i najmanje plasman u skupine Konferencijske lige, što nijednom klubu iz BiH nikada nije uspjelo.

Izvor:Hercegovina.in

Hercegovka.net

Odgovori