Potrošio 35 tisuća KM da dokaže kako je Zemlja ravna: Eksperiment pokazao da je okrugla

Date:

Bob Knodel je za potrebe dokazivanja da je Zemlja ravna potrošio 20 tisuća dolara (35 tisuća KM), a na kraju je dokazao da je okrugla.

Netflix je 2018. godine objavio dokumentarni film Behind the Curve koji se bavi fenomenom flat earthera, odnosno ljudi koji vjeruju kako je Zemlja ravna.

Jedan od njihovih sugovornika bio je Bob Knodel, a video njegovog eksperimenta postao je viralan na društvenoj mreži Reddit.

Naime, on je potrošio 20 tisuća dolara kako bi konstruisao eksperiment kojim bi dokazao da je Zemlja ravna. Njegov eksperiment se sastojao iz toga da će poredati daske s rupama na određenu distancu te da će s jedne strane ovog reda daski pustiti svjetlo, a s druge strane upaliti kameru da to svjetlo uhvati.

Prema Knodelu, kamera će uhvatiti svjetlo i tako dokazati da je Zemlja ravna. Ipak, postoji jedan problem – kamera nije uhvatila svjetlo.

Knodel je na snimku izgledao vidno uznemiren zbog saznanja njegovog eksperimenta, ali se ubrzo vratio negiranju realnosti te je tražio način da opravda ovaj rezultat.

Mnogi komentari na viralni video bavili su se ‘mentalnom gimnasikom’ koju je Bob Knodel koristio kako bi okrenuo rezultat u svoju korist, piše Daily Mail.

Izvor:HIP

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...