Potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju dvije solarne elektrane u Hercegovini

Date:

U Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske u Banja Luci potpisana su dva ugovora o koncesiji za izgradnju i korištenje dvije solarne elektrane na području općine Nevesinje, piše TopPortal.

U pitanju su Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje solarne elektrane ‘M SOLAR’ koji je ministar Petar Đokić potpisao sa direktorom poduzeća ‘M SOLAR’ d.o.o. Nevesinje Mirkom Karaćem i Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje solarne elektrane ‘MDD ENERGY’, koji je potpisan sa direktorom poduzeća ‘MDD ENERGY’ d.o.o. Nevesinje Milisavom Đurasovićem.

Instalirana snaga svake elektrane će iznositi 30 MW, dok će pojedinačna vrijednost investicije iznositi 44.006.175,00 KM.

Objekti će godišnje proizvoditi po 45 Gwh električne energije i bit će izgrađeni u narednih pet godina. Koncesije su dodijeljene na razdoblje od 50 godina.

Koncesionari su prije zaključenja ugovora o koncesiji u proračun Republike Srpske uplatili jednokratnu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od po 1.320.185,25 KM, a nakon izgradnje solarnih elektrana, koncesionari će u proračun Republike Srpske plaćati koncesijsku naknadu u iznosu od 0,0055 KM po proizvedenom kilovat-satu električne energije, od čega će 95% sredstava biti usmjereno u proračun općine Nevesinje, piše top portal

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...