Potpisani ugovori o koncesiji za izgradnju dvije solarne elektrane u Hercegovini

U Ministarstvu energetike i rudarstva Republike Srpske u Banja Luci potpisana su dva ugovora o koncesiji za izgradnju i korištenje dvije solarne elektrane na području općine Nevesinje, piše TopPortal.

U pitanju su Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje solarne elektrane ‘M SOLAR’ koji je ministar Petar Đokić potpisao sa direktorom poduzeća ‘M SOLAR’ d.o.o. Nevesinje Mirkom Karaćem i Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje solarne elektrane ‘MDD ENERGY’, koji je potpisan sa direktorom poduzeća ‘MDD ENERGY’ d.o.o. Nevesinje Milisavom Đurasovićem.

Instalirana snaga svake elektrane će iznositi 30 MW, dok će pojedinačna vrijednost investicije iznositi 44.006.175,00 KM.

Objekti će godišnje proizvoditi po 45 Gwh električne energije i bit će izgrađeni u narednih pet godina. Koncesije su dodijeljene na razdoblje od 50 godina.

Koncesionari su prije zaključenja ugovora o koncesiji u proračun Republike Srpske uplatili jednokratnu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od po 1.320.185,25 KM, a nakon izgradnje solarnih elektrana, koncesionari će u proračun Republike Srpske plaćati koncesijsku naknadu u iznosu od 0,0055 KM po proizvedenom kilovat-satu električne energije, od čega će 95% sredstava biti usmjereno u proračun općine Nevesinje, piše top portal

Hercegovka.net

Odgovori