Posušak Igor Nuždić proglašen najboljim barmenom u BiH

Date:

Igor Nuždić iz Posušja proglašen je najboljim i najkreativnijim barmenom na natjecanju održanom u Mostaru.

Zapažene rezultate u bartendingu: pripremi i miješanju pića, te posluživanju na što specifičniji način uz stvaranje posebne atmosfere za šankom imali su Marin Jelčić iz Čapljine koji je osvojio drugo mjesto i Viliam Selak iz Banjaluke koji je osvojio treće mjesto.

Gentleman Sour by Gentleman Jack prvo je natjecanje ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini, te je njegovo drugo izdanje okupilo kremu barmenske zajednice iz zemlje. Uvjeti koji su morali ispuniti prijavljeni barmeni jesu autorski twist klasičnog whiskey soura te korištenje Gentleman Jacka tijekom spravljanja koktela, priopćili su organizatori.

“Cilj ovogodišnjeg natjecanja bilo je poticanje maštovitosti u svakom od prijavljenih natjecatelja, mijenjanje paradigme koktel natjecanja u BiH i ispisivanje novih stranica povijesti domaćeg bartendinga. Troje najboljih će dobiti vrijedne nagrade, vrhunsku edukaciju i nezaboravno druženje uz gospodina Jacka i ekipu”, istaknuo je brand manager Jack Daniel’s BiH Oliver Krešić.

Prvi službeni zapis o whiskey sour koktelu datira od prije gotovo 150 godina. Prvi put je zvanično spomenut 1870. godine u Waukesha Plain Dealeru, novinama iz američke države Wisconsin. Kao i mnogi drugi klasici, svoju popularnost potvrđuje kroz stoljeća i osvježava generacije ljubitelja koktela.

Osnovni recept najčešće se sastoji od burbona, limunovog soka, šećera i bjelanjka, a varijacije u dodacima i zamjenskim sastojcima su nebrojene.

Izvor:Fena

Share post:

More like this
Related

Recept za medenjake koji se tope u ustima

Medenjaci s čokoladom Medenjaci s čokoladom prava su poslastica jer ne...

Cijene voća dostigle su cijenu mesa: Je li zdrava hrana privilegija bogatih?

Cijene voća i povrća znatno su porasle u odnosu...

Promovirana knjiga ‘Mala medicina’ autorice dr.Darije Ostojić

U Galeriju kraljice Katarine Kosača sinoć je promovirana knjiga...

HNS pozvao hrvatske navijače u Berlinu na okupljanje. Pogledajte detalje

Hrvatska nogometna reprezentacija iz svoje baze u Neuruppinu stigla...