Polaznici Ratne škole “Ban Josip Jelačić” posjetili predsjednika Hercega

Date:

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je u posjet primio polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u sklopu studijskog putovanja koje je sastavni dio nastavnog plana i izobrazbe, predvođene brigadirom Mijom Kožićem.

Govoreći o Ratnoj školi „Ban Josip Jelačić“ Hrvatskog vojnog učilišta Franjo Tuđman, načelnik Ratne škole brigadir Kožić je istakao kako je to najviša vojno-civilna obrazovna institucija u Hrvatskoj koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga, kao i druge državne dužnosnike.

„Ove godine imamo 63 polaznika iz Hrvatske i naših susjednih i partnerskih zemalja Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. U sklopu ovog studijskog putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu, uz Hercegovačko-neretvansku županiju, posjetit ćemo i druge  županije i gradove te se upoznati s gospodarskim i turističkim potencijalima vaše prelijepe zemlje. Kroz više razgovora s kolegama iz Oružanih snaga BiH, ali i s nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti želimo se upoznati sa svim segmentima bitnim za život žitelja BiH.“ kazao je brigadir Kožić zahvalivši predsjedniku Hercegu na srdačnu prijamu i riječima dobrodošlice.

Predsjednik Herceg gostima je zaželio ugodan boravak u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, te im u uvodnom obraćanju predstavio osobnu kartu HNŽ istaknuvši sve njezine specifičnosti ali i prirodne ljepote zbog kojih je najljepša županija u Bosni i Hercegovini.   

Izrazio je zahvalnost polaznicima Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ što su dio svoga studijskog putovanja odvojili kako bi posjetili HNŽ čime su potvrdili da ova škola pored vojne izobrazbe promišlja i o drugim aspektima obrazovanja svojih polaznika.

 „Drago mi je što su polaznici Ratne škole gosti u našem gradu i Županiji, to naravno možemo zahvaliti brigadiru Zdravku Rezi. Studijska putovanja su važna jer se polaznici iz prve ruke mogu informirati o značajnim političkim, kulturnim, znanstvenim, gospodarskim i religijskim ustanovama, organizacijama, strateškim tvrtkama i ključnom infrastrukturom”, zaključio je predsjednik Herceg.

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...