Pogledajte kako vas varaju: Znate li uopće što se nalazi u vrećicama smrznutog povrća?

Naše malo istraživanje napravljeno na takozvanim smrznutim carskim mješavinama dokazalo je kako proizvođači dosljedno štede na skupljim namirnicama

Piše:Dora Koretić

Nije lutrija uplatiti loto već pogoditi što će potrošač zateći u pakiranim smrznutim mješavinama voća i povrća za kojima mnogi posežu prilikom pripreme brzih obroka.

Naše malo istraživanje napravljeno na takozvanim smrznutim carskim mješavinama dokazalo je kako proizvođači dosljedno štede na skupljim namirnicama pa je tako u sve tri vrećice koje smo kupili – a riječ je o KPlus carskom povrću, Ledo Carskoj mješavini te Bonduelle Royal mix – najviše bila zastupljena najjeftinija namirnica, a to je mrkva.

Zanimljivo, eksperiment je pokazao i kako se pojedini proizvođači ne drže pravila prema kojemu na deklaraciji sastojke moraju navoditi redoslijedom kojim su zastupljeni, počevši od onog kojeg ima najviše.

Jedan je, naime, na prvo mjesto deklarirao cvjetaču koje smo u vrećici pronašli najmanje dok je u paket utrpao najviše mrkve koja je najjeftinija.

Izvor:Jutarnji list

Odgovori