Plesom za svoj grad Mostarske mažoretkinje zatvorile uspješnu sezonu

“MM za M” naziv je plesne večeri koju su Mostarske mažoretkinje poklonile svom gradu te kojom su zatvorile vrlo uspješnu plesnu sezonu.

U programu su nastupili svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja, a publika je imala priliku pogledati koreografije s kojima su se Mostarske mažoretkinje predstavile na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u Busovači i osvojile brojna odličja, kao i na međunarodnom Kupu nacija koje se održalo u Puntu na otoku Krku u Hrvatskoj proteklog mjeseca i na kojem su osvojile najsjajnije odličje.

– Mostarske mažoretkinje ovim programom zaokružuju plesnu sezonu koja je iza nas. Predstavile su se sve skupine mažoretkinja sa svojim koreografijama koje su vrijedno radile prošlu godinu. Tu su i naši dječiji sastavi, naši kadeti, početnički B tim kojem je ovo jedan od prvih nastupa te naši natjecateljski timovi, kadeti A i juniorsko-seniorski tim sa koreografijama s kojima su osvojili brojna odličja – kazala je voditeljica Mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo.

Sezona je ovim nastupom završena, a nova sezona i novi upisi kreću u devetom mjesecu.

– Svi oni koji žele da se priključe Mostarskim mažoretkinjama danas imaju jedinstvenu priliku da vide kako to izgleda, kako je na jedan dan biti mažoretkinja, a upis je otvoren s početkom nove školske godine – poručila je Puhalo. 

Inače, Mostarske mažoretkinje ove godine slave 28. rođendan. Začetnice su mažoret plesa ne samo u Mostaru, nego i u BiH te osvajačice najsjajnijih odličja i u državi i u inozemstvu.

Mažoretkinje navode kako su kroz 28 godina uspješnog rada postale kolektiv koji je ne samo postao simbol grada Mostara, nego i simbol jednih od najprepoznatljivijih mažoret ekipa u Europi.

Osim brojnih atraktivnih nastupa, humanitarnih, protokolarnih, nastupa na svim najvećim manifestacijama u Mostaru, kako kulturnim, sportskim i mnogim drugim i naravno natjecanjima, Mostarske mažoretkinje su, kako ističu, stalne gošće prestižnih europskih festivala i smotri, a svake godine, tijekom velikih europskih turneja, posjete po nekoliko poznatih europskih središta.

Pored svih pozornica svijeta na kojima su nastupale, srcu je, kažu, najdraža jedna, ona mostarska.

Večerašnji nastup je svojevrstan poklon svim Mostarcima i Mostarkama, poručile su.

Izvor:FENA

Hercegovka.net

Odgovori