Papa je odabrao! Doznajemo tko je novi nasljednik kardinala Bozanića

Foto: AP Photo/Andrew Medichini/Robert Anic/PIXSELL

Proces svega ovoga zna biti dosta dug, kandidati se ispituju u povjerljivosti koji se šalju u Rim te papa odobrava i ustvari potvrđuje novog kardinala

Danas točno u podne splitsko-makarski nadbiskup Dražen Kutleša trebao bi biti imenovan za novog zagrebačkog nadbiskupa koadjutora, doznaje Danas.hr iz pouzdanih izvora.

Na samo Valentinovo tako će biti objavljena informacija da je papa Franjo odredio tko će naslijediti Josipa Bozanića, dosadašnjeg kardinala. Kutleša bi na mjesto zagrebačkog nadbiskupa trebao doći kada Bozanić napuni 75. godina.

Proces svega ovoga zna biti dosta dug, kandidati se ispituju u povjerljivosti koji se šalju u Rim te papa odobrava i ustvari potvrđuje novog kardinala.

Mons. Dražen Kutleša rođen je u Tomislavgradu 25. rujna 1968, od oca Kreše i majke Danice r. Ćurić. Poslije osnovne škole koju je pohađao u Prisoju (1975. – 1983.), boravi u sjemeništu i završava Klasičnu gimnaziju Ruđer Bošković u Dubrovniku 1987.

Godine 1993. završava filozofsko-teološki studij na Vrhbosanskoj visokoj teološkoj školi u Sarajevu. Zaređen je za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije u Prisoju 29. lipnja 1993. Godine 1995. odlazi na poslijediplomski studij kanonskoga prava na Papinskom sveučilištu Urbaniana u Rimu gdje magistrira 1997. i doktorira 2001.

Kutleša je službu porečko-pulskog biskupa obnašao od 2012. do 2020. godine. Za nadbiskupa splitsko-makarske nadbiskupije imenovan je 11. srpnja 2020. godine.

Izvor:Danas.hr

Hercegovka.net

Odgovori