Ovo je najjeftiniji grad za živjeti u BiH

Numbeo je stranica koja se bavi analizom dnevnih troškova širom svijeta, a jedan od popisa koji su napravili je da su istražili koji su to najskuplji i najjeftiniji gradovi za život na Balkanu i u svijetu.

Prilikom rangiranja gradova vodili su se cijenama u restoranima i trgovinama, cijenama javnog prijevoza, režije, zdravstvene zaštite, cijena stanovanja i slično.

Utvrđeno je da je na Zapadnom Balkanu najskuplji grad za život glavni grad Srbije Beograd (186. mjesto u Europi), a odmah nakon njega je Budva (188 mjesto u Europi), mjesto iza je Tirana.

Iako se Tirana smatra jeftinom za život sa stanovišta ostalih Europljana, ona je skupa za lokalno stanovništvo u Albaniji i njihovu razinu primanja, piše Euractiv.

Tuzla najjeftiniji grad

Jedno od najjeftinijih mjesta za život je Priština (234. mjesto u Europi), a slijede Niš u Srbiji (232. mjesto) i Tuzla u Federaciji BiH (227. mjesto).

Glavni grad Bosne i Hercegovine je na 206. mjestu u Europi i skuplji je za život od Podgorice, Novog Sada, Skoplja, Banje Luke…

U Hrvatskoj je najskuplje živjeti u Zadru (141. mjesto u Europi), zatim u Dubrovniku pa Zagrebu, koji je na 150. mjestu prema cijeni življenja u gradovima u Europi.

Izvor:Klix.ba

Odgovori