Ovi proizvodi više neće biti dostupni na benzinskim crpkama u Mostaru

Date:

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara izdala je važnu obavijest za sve pravne osobe koje se bave djelatnošću benzinskih crpki u Mostaru.

Sve pravne osobe koja se bave djelatnošću benzinskih crpki na području grada Mostara, a koja u svom sastavu imaju trgovačke objekte za promet na malo, dužni su svoje poslovanje uskladiti sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini i Pravilnikom o uvjetima minimalne tehničke opremljenosti za obavljanje trgovine i trgovačkih usluga.

Predmet poslovanja prodavaonice na benzinskoj crpki je promet različitim asortimanom proizvoda u originalnom pakiranju i to: promet na malo sitnim industrijskim prehrambenim proizvodima u manjim originalnim tvorničkim pakovanjima, koji se mogu direktno konzumirati, bez prethodne dodatne termičke obrade, odnosno procesa pečenja, prženja, kuhanja i sl.

S tim u vezi, na benzinskoj pumpi ne može se vršiti prodaja: brašna, tjestenine, ulja, riže, mesa, jaja, hrenovki i sličnih proizvoda

Također, predmet poslovanja prodavaonice na benzinskoj crpki je i promet na malo neprehrambenim proizvodima i to: ulja, maziva, rezervni dijelovi za automobile, cigarete, sredstva za higijenu, sitni odjevni predmeti-čarape, novine i časopisi, razglednice, suveniri, nosači slike i zvuka, dopuna za mobilne aparate, proizvodi umjetničkih zanata, pribor za pecanje, oprema za kampiranje, kao i alkoholna i bezalkoholna pića u tvorničkom pakiranju, tvornički pakovan sladoled i pivo pakovano u nepovratnu ambalažu.

Tržišna inspekcija Grada Mostara će provesti ograničenu akciju kontrole benzinskih crpki s aspektom nadzora na asortiman roba koje su predmetom prodaje na istima u periodu od 15. studenoga do 30. studenoga 2023. godine.

Za zatjecanje u prekršaju, zapriječena kazna za pravne osobe iznosi od 3.000 do 15.000 KM, dok se za odgovorne osobe u pravnoj osobi kreće od 1.000 do 2.000 KM.

Pozivamo trgovce da sa polica svojih maloprodajnih objekata koji posluju u sastavu benzinskih pumpa povuku sve artikle koji ne mogu biti predmet trgovine shodno Zakonuporučili su iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara, prenosi posušje.info

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Razlika cyberbullying i klasični bullying

Defincija cyberbullying Cyberbullying odnosi se na uporabu digitalnih tehnologija za zastrašivanje,...

Jedna kap ove tečnosti spasit će cijelu baštu od truljenja

Jod je antiseptik širokog spektra koji uništava široko polje...

Obavijest za umirovljenike koji čekove podižu preko banke

Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje objavio je...

Blagoslov motora i motorista na Blidinju

U nedjelju, 2. lipnja 2024. godine, u idiličnom okruženju...