Ovi proizvodi više neće biti dostupni na benzinskim crpkama u Mostaru

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara izdala je važnu obavijest za sve pravne osobe koje se bave djelatnošću benzinskih crpki u Mostaru.

Sve pravne osobe koja se bave djelatnošću benzinskih crpki na području grada Mostara, a koja u svom sastavu imaju trgovačke objekte za promet na malo, dužni su svoje poslovanje uskladiti sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini i Pravilnikom o uvjetima minimalne tehničke opremljenosti za obavljanje trgovine i trgovačkih usluga.

Predmet poslovanja prodavaonice na benzinskoj crpki je promet različitim asortimanom proizvoda u originalnom pakiranju i to: promet na malo sitnim industrijskim prehrambenim proizvodima u manjim originalnim tvorničkim pakovanjima, koji se mogu direktno konzumirati, bez prethodne dodatne termičke obrade, odnosno procesa pečenja, prženja, kuhanja i sl.

S tim u vezi, na benzinskoj pumpi ne može se vršiti prodaja: brašna, tjestenine, ulja, riže, mesa, jaja, hrenovki i sličnih proizvoda

Također, predmet poslovanja prodavaonice na benzinskoj crpki je i promet na malo neprehrambenim proizvodima i to: ulja, maziva, rezervni dijelovi za automobile, cigarete, sredstva za higijenu, sitni odjevni predmeti-čarape, novine i časopisi, razglednice, suveniri, nosači slike i zvuka, dopuna za mobilne aparate, proizvodi umjetničkih zanata, pribor za pecanje, oprema za kampiranje, kao i alkoholna i bezalkoholna pića u tvorničkom pakiranju, tvornički pakovan sladoled i pivo pakovano u nepovratnu ambalažu.

Tržišna inspekcija Grada Mostara će provesti ograničenu akciju kontrole benzinskih crpki s aspektom nadzora na asortiman roba koje su predmetom prodaje na istima u periodu od 15. studenoga do 30. studenoga 2023. godine.

Za zatjecanje u prekršaju, zapriječena kazna za pravne osobe iznosi od 3.000 do 15.000 KM, dok se za odgovorne osobe u pravnoj osobi kreće od 1.000 do 2.000 KM.

Pozivamo trgovce da sa polica svojih maloprodajnih objekata koji posluju u sastavu benzinskih pumpa povuku sve artikle koji ne mogu biti predmet trgovine shodno Zakonuporučili su iz Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara, prenosi posušje.info

Hercegovka.net

Odgovori