Otvoreni obnovljeni objekti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar

„Kroz Projekt „Energetske učinkovitosti“ ostvarujemo višestruku korist. Osim utopljavanja objekata i značajnoga smanjenja troškova za potrebe grijanja i hlađenja, sadržajno i vizualno uređujemo objekte, čineći ih ugodnijima za život i rad. Također, dobivamo jedno potpuno novo ambijentalno uređenje naših sredina, osobito onih urbanih, značajno podižemo standarde boravka i rada u obnovljenim objektima, a sve to zajedno opet podiže razinu kvalitete življenja u našim gradovima i općinama“ kazao je dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije na svečanosti u povodu završetka radova na objektima koji su u sklopu projekta „Energetske učinkovitosti“ implementirani u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar .

U obraćanju je istaknuo kako je Vlada HNŽ zacrtala cilj obnoviti sve javne objekte u HNŽ-u i dodao kako je u realiziranju toga cilja ostvarena izuzetna i hvale vrijedna suradnja s Federalnim ministarstvom prostornoga uređenja.

„Poseban rezultat naše suradnje ogleda se i u činjenici da su se i druge institucije, a među njima i SKB Mostar, uključili u realiziranje ovoga projekta. Stoga, u osobno i u ime Vlade HNŽ-a, svima koji su doprinijeli da se obnovom ovih objekata za još jedan korak primaknemo našemu temeljnom cilju – obnovi svih javnih objekata u našoj županiji – od srca iskreno čestitam, a djelatnicima ove zdravstvene ustanove želim ugodan boravak u obnovljenim i utopljenim prostorijama.“ zaključio je predsjednik Herceg.

Inače, svečanost je upriličena u povodu završetka radova na objektima koji su u sklopu projekta „Energetske učinkovitosti“ implementirani u SKB-u Mostar, a to su: Klinika za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Klinika za infektivne bolesti, Klinika za kožne i spolne bolesti, Centar za kliničku farmakologiju i Uprava SKB-a Mostar za što je utrošeno više od 1,9 milijuna KM.

Izvor:Vlada HNŽ

Odgovori