Nogometaš iz BiH odbio igrati u dresu s duginim bojama, klub ga je izbacio iz momčadi…

U znak podrške LGBTIQ+ zajednici i borbi protiv homofobije, francuski prvoligaši će u 35. kolu Lige 1 nositi dresove s duginim bojama. Brojevina dresovima ovim će povodom biti u bojama koje su zaštitni znak LGBTIQ zajednice, no neki igrači su ih odbili nositi.

Toulouse je suspendirao čak petoricu nogometaša koji su odbili nositi dresove s duginim bojama. Zakaria Aboukhlal, Fares Chaibi, Moussa Diarra, Logan Costa i mladi bh. nogometaš Said Hamulić neće biti u konkurenciji za dvoboj protiv Nantesa, piše L’Equipe. Navedeni igrači ne slažu se s porukom koju promiče Ligue 1 pa su odbili igrati, a klub je uzvratio suspenzijom.

Igrači odbili igrati u duginim bojama

Nije poznato hoće li se suspenzija produžiti i na ostale utakmice, kao ni čeka li ih financijska kazna zbog ovog postupka.

Hamulić je talentirani napadač koji je ove zime došao u Toulouse iz poljskog Stal Mieleca za 2,5 milijuna eura. Tek su mu 22 godine, rođen je u Nizozemskoj, ali roditelji su mu iz BiH pa ima dvojno državljanstvo i mogućnost nastupa za tamošnju reprezentaciju.

Izvor:24sata

Hercegovka.net

Odgovori