Nije dopustila da ju se degradira na poslu zbog trudnoće

Kada je Alison Feliks zatrudnjela, Nike joj je ponudio 70% manje od njenog ugovora zbog trudnoće. Nakon što joj je rečeno „Znaj svoje mjesto i  bježi“, Feliks je napustila Nike i stvorila sopstveni brend tenisica za sportaše poput nje „Saish“.

Tada je Alison Feliks podijelila „moćnu” sliku (2018.) – crno-bijelu, olimpijska sportašica se pojavljuje sa 9 olimpijskih medalja koje je do tada imala. Ali pažljiviji pogled otkriva ožiljak na abdomenu sportašice. To je ožiljak carskog reza od hitnog porođaja njene kćerke, Kamrin, koja sada ima dve godine.

Alison je ponovo podijelila sliku (zajedno sa video snimkom), ubrzo nakon što je postala najodlikovanija žena u povijesti olimpijske atletike nakon što je osvojila bronzu u trci na 400 metara, svoju 10. olimpijsku medalju. „ZNAM SVOJE MJESTO“, napisala je ona na Instagramu. „I to je u mojim tenisicama.

„Svo moje iskustvo majke, podizanja kćerke, pomoglo mi je da pokažem svog pravog konkurenta: nejednakost. Evo me, koristeći svoj glas da stvorim promjenu za nas kao žene i za nas kao majke i za sve žene koje žele da budu majke…  

Hercegovka.net

Odgovori