NEVENKO HERCEG NAZOČIO 𝐁𝐋𝐀𝐆𝐎𝐒𝐋𝐎𝐕U 𝐏𝐀𝐒𝐓𝐎𝐑𝐀𝐋𝐍𝐎𝐆𝐀 𝐂𝐄𝐍𝐓𝐑𝐀 𝐍𝐀 𝐈𝐕𝐀𝐍𝐈𝐂𝐈

Na svetkovinu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, na Ivanici su jučer blagoslovljeni područna crkva u izgradnji i Pastoralni centar. Uz suslavlje više svećenika i nazočnost biskupa dubrovačkog mons. Roka Glasnovića, svečanu je svetu misu predvodio biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski mons. Petar Palić, Svečanosti je nazočio i predsjenik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg čiju izjavu prenosimo u cijelosti:

Mons. Petar Palić se u nekoliko navrata zahvalio i Vladi HNŽ-a, uručivši mi predivnu zahvalnicu za ukupnu pomoć koju smo, zajedno s kolegama iz Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Općine Ravno, pružili infrastrukturnom razvitku Ivanice pa i izgradnji tamošnjih duhovnih središta.

Čestitam od srca i don Anti Luburiću, župniku Katedralne župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju. Upravo je njihova područna crkva u Ivanici jučer ugostila ovaj veličanstveni događaj koji je u punini posvjedočio jedno posebno prijateljstvo i zajedništvo naših biskupija, županija, gradova i općina Hercegovine i južne Dalmacije. Neka nas, na zagovor sv. Ivana Krstitelja, sve prati Božji blagoslov, na poseban način žitelje ovoga lijepog kraja, kazao je predsjednik Herceg

Hercegovka.net

Odgovori