Nevenko Herceg:  Kao što je Brotnjo znamen žilavke i blatine, tako je i BLAŽ znamen jednog značajnoj turističko-enološkog iskoraka našeg podneblja

Na svečanosti otvaranja Festivala vrhunskih vina ”BLAŽ Enology 2023.” u Športskom centru Međugorje predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenku Hercegu uručena je zahvalnica za uspješnu dugogodišnju suradnju i potporu koju on i Vlada HNŽ-a kontinuirano pružaju u organiziranju toga festivala.

Herceg je tom prigodom čestitao organizatorima, vinarima i vinogradarima na organizaciji ove sada tradicionalne manifestacije te istaknuo kako je Vlada HNŽ-a, na čijem je čelu, prepoznala BLAŽ kao ozbiljan turistički i promocijski potencijal za našu županiju, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Sve ove godine u iskrenom sam prijateljstvu s ovim događajem, ovim zbilja vrhunskim gastronomsko-enološkim performansom koji našu Hercegovinu pozicionira na europsku, pa i svjetsku, vinsku kartu, ravnopravno s nekim od najcjenjenijih vinskih festivala.

Drago mi je što sam i večeras tu, te vas s radošću pozdravljam i osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. Kao što je Brotnjo znamen žilavke i blatine, tako je i BLAŽ znamen jednog značajnoj turističko-enološkog iskoraka našeg podneblja.

Zato i jesmo, kao Vlada, prepoznali vrijednost ovoga festivala koji promovira snagu Hercegovine kao vinske regije. Organizatorima zahvaljujem na ovoj zahvalnici, kao i na ukupnoj predanosti koju svjedoče iz godine u godinu, pozivajući ih da ustraju i nadalje, kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg

Hercegovka.net

Odgovori