Nevenko Herceg: Crkva sv. Petra i Pavla u Mostaru raširila je svoja krila za čitav naš vjernički puk

Večeras je bio svečani čin posvećenja samostanske crkve sv.Petra i Pavla u Mostaru.

Obred posvete predvodio je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski. Svečanosti je nazočio i predsjenik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, čiju izjavu prenosimo u cijelosti:

Teško je uopće riječima izraziti osjećaje koji su me u tim trenucima prožimali. Obavljajući različite dužnosti u društvenoj i političkoj zajednici, na poseban način kroz protekla dva mandata kao predsjednik Vlade HNŽ-a, s ponosom ističem da sam uvijek bio uz našu crkvu. Kako u vrijeme kada je bila porušena, ranjena, tako i danas kada je, kao feniks, ne samo ustala iz pepela, nego ustala još i snažnija još i ljepša, još i šira, još i gordija.

Ovakva, prelijepa, sveta… Crkva sv. Petra i Pavla u Mostaru raširila je svoja krila za čitav naš vjernički puk, ali i za sve ljude dobre volje koji će u njoj naći mir i blagoslov koji nam je itekako potreban.

Ova crkva danas, i kao Božji dom i kao impozantna građevina koja na svoj poseban način dominira mostarskom panoramom, šalje bitne poruke – poruke ljubavi i poruke ustrajnosti i opstanka!

Zato sam sretan i ispunjen snažnim emocijama.

I na tomu, od srca čestitam našoj Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji, ocu provincijalu, gvardijanu i svim franjevcima, ali i cjelokupnoj katoličkoj vjerničkoj zajednici u Mostaru i Hercegovini.

Neka nas prate Božji blagoslov, nebeski zagovori sv. Petra i Pavla i snaga naše vjere, kazao je predsjednik Herceg

Hercegovka.net

Odgovori