Nermin Leto iz Mostara nominiran za Najpoželjnijeg Hercegovca neženju

Stigla je i prva nominacija iz Mostar u kojoj prijatelji nominiraju Nermina Letu.

Nermin ima 42 godine i nezaposlen je. Popratno pismo koje je pristiglo uz nominaciju prenosimo u cijelosti:

” Nermin Leto je sve samo ne prosječna osoba. Nominiran od strane prijatelja nakon dosta inzistiranja sa njihove strane. Nermin ima 42 godine i po zanimanju je građevinski tehničar. Zadnjih 8 godina je sretno nezaposlen, jer je dao otkaz svojom voljom u državnoj kompaniji da bi mogao da se posveti nekim svojim snovima i projektima. Za sebe u šali kaže da može biti tata najmlađim učesnicima ovog izbora. Nermin je izuzetno vedra, duhovita i pozitivna osoba. Za sebe (kroz smijeh) navodi da je propali sportista, propali student 2 fakulteta i “vlasnik” 2 propale firme…  Bračni status : Sretno slobodan. Bračna istorija uredna 😊 Proveo je 5 godina na radu u inostranstvu (Libija) i još 5 godina u Sarajevu u državnoj kompaniji Energoinvest. Priča 2 strana jezika (engleski i arapski). Ne pije i ne puši. Visok 190 cm.

U slobodno vrijeme leti sa dronom i obilazi zanimljive destinacije, i objavljuje na svom youtube kanalu (www.youtube.com/NerminLeto).

Zadnje 3 godine se maksimalno posvetio stvaranju svoje 2 knjige. Knjige će biti predstavljene u prvoj polovini 2023.g. i ukupno će sadržavati 900 stranica i 2800 fotografija. Slična knjiga ne postoji na tržištu i ima velika očekivanja od knjige.

Za sebe voli kazati da je 100% Hercegovac (obiteljsko stablo sa tatine i mamine strane). Čak  vozi automobil  koji je zaštitni znak Hercegovaca. Ne razmišlja o odlasku u inostranstvo zbog zaposlenja.

Od ovog izbora nema velika očekivanja. Nije mu cilj pobjeda.”

Hercegovka.net

Odgovori