Nada Dalipagić: Ništa ne dolazi slučajno, pa ni uspjeh, ali to ne znači da je nedokučiv

Česta tema, ali i briga mnogih je neuspjeh. Stoga je i neizostavno pitanje, što je to zapravo potrebno za uspjeh, a mi smo zatražili odgovor od Nade Dalipagić koja je nedvojbeno uspjela baš u svemu:

“Samo čovjek koji vjeruje u sebe i ulaže ogroman trud može postići uspjeh u svakom smislu.
Podrška je jako bitna, ali uzalud sva podrška, ako svatko od nas u sebi nema tu gorljivu želju da nešto ostvari. Ljudski je da to želi prvenstveno radi sebe, potom radi svojih najmilijih i u konačnici radi svoje društvene sredine. Nisu svi predodređeni biti javne osobe i baviti se takvim profesijama, ali svaka profesija je nezamjenjiva u društvu i zato bi svatko trebao dati najbolje od sebe. Istina je da su neke profesije isturenije medijski jer naprosto je to tako, ali kada govorimo o značaju onda isto tako imamo perfektne frizere, kuhare ili majstore o čijim djelima pričamo jer smo zadovoljni. Dali su najbolje od sebe i to je zapravo bit. Takve osobe su itekako priznati članovi društva.

Zato je dobro, zapravo presudno vjerovati u sebe i ulagati u sebe da bi došao do željenog cilja. Potom slijedi nadogradnja i usavršavanje.
Ne trebamo se bojati pogreški jer su one neizostavne, iz njih učimo. Bitno je iste ne ponavljati.
Mi zapravo cijeli život na određen način “učimo”, ali je presudno da nam je temelj čvrst, onda i svaka nadogradnja pada na “plodno tlo”.
Ništa ne dolazi slučajno, pa ni uspjeh, ali to ne znači da je nedokučiv.
Može cijeli svijet u tebe vjerovati kako si sposoban učiniti nešto i čak možeš imati sve predispozicije za to, ali ako ti sam ne vjeruješ u sebe, ne trudiš se, zasigurno ništa nećeš napraviti.

Ne podlijegati tuđemu mišljenju jer mi sami trebamo svoje granice odrediti, a ne da to čini netko drugi za nas. Takvi će nas redovno potkapacitirati, a to nije dobro.

Nikada motiv uspjeha ne bi trebao biti da bi smo fascinirali druge. Moramo prvenstveno to željeti radi nas samih, samo tako možemo i osjetiti ono istinsko zadovoljstvo kada to i ostavrimo. Tada su sretni i oni do kojih nam je stalo i jednostavno sve to lijepo i pozitivno prenosimo na njih
Stoga bi moja poruka bila svima da čvrsto vjeruju u sebe, ulažu u sebe, razvijaju svoje vještine i mogućnosti i uspjeh je zagarantiran”, kazala je odvjetnica Nada Dalipagić 

Hercegovka.net

Odgovori