Na ovoj bh. planini trenutno se gradi 20 hotela

Date:

Olimpijski centar u predstojeću zimsku sezonu ulazi s brojnim novitetima

Ravnatelj Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić obišao je prije nekoliko dana radove na lokaciji Skočine-Prača gdje se radi najmoderniji sustav za umjetno zasnježivanje.

– Hoćemo osniježiti staze 6 i 6B. Novina je da će na platou Skočine biti postavljen sustav ”Snow factory” koji proizvodi umjetni snijeg pod svim uvjetima, bez obzira na temperaturu zraka i gostima Jahorine će dati dodatnu, maksimalnu sigurnost u snijeg tijekom cijele zimske sezone, izjavio je novinarima Ljevnaić tijekom obilaska radova i kazao kako je ova olimpijska ljepotica ove godine najveće gradilište u Republici Srpskoj zahvaljujući podršci Vlade Srpske i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ljevnaić je pojasnio da će u novoj zimskoj sezoni ove ski-staze dobiti sustav s novoizgrađenim jezerom za umjetno zasnježivanje kapaciteta 30.000 metara kubičnih.

Foto:Vlado Šestan

Prema njegovim riječima, Olimpijski centar u predstojeću zimsku sezonu ulazi s brojnim novitetima te da se grade dva nova lifta i to ski-lift tanjur ”Oštra glava” za najmlađe skijaše na stazi Trnovo, dužine 120 metara i novi ski-lift sidro Prača, na istoimenoj stazi, dužine čak 900 metara, te nova 3,5 kilometra rasvjete za noćno skijanje, piše BiznisInfo.ba.

Dodao je da ne smiju izostaviti ni novu stazu za sanjanje na stazi sedam, dužine 700 metara, kao ni novi snowboard park na stazi Trnovo, površine 3.000 četvornih metara, opremljen preprekama i skakaonicama za izvođenje najzabavnijih trikova na snijegu.

Poručuje da nastavljaju s investicijama na Jahorini, upotpunjuju svoju ponudu i žele ove zime ponuditi skijašima najbolje, te da je Vlada Republike Srpske na planinu uložila više od 200 milijuna KM i da se trenutno gradi 20 hotela na planini.

Ljevnaić je podsjetio da se radi i na izgradnji novog ski-centra Igrišta gdje ulažu više od 50 milijuna KM u infrastrukturu, u nove staze, sustav za zasnježivanje i novi šestosjed koji će biti izgrađen.

Ravnatelj Olimpijskog centra je istaknuo da su tijekom ljetne sezone zabilježili promet veći četiri puta u odnosu na isto razdoblje lani, ali i premašili rezultate zimske sezone iz 2017. godine.

Šef Odjela za umjetno zasnježivanje u Olimpijskom centru Jahorina Nedeljko Begović rekao je da će s novim sustavom za umjetno zasnježivanje više do 70 posto staza na planini biti pokriveno i to će doprinijeti da se produži zimska sezona, piše BiznisInfo.ba.

Objašnjava da više neće ovisiti od vremenskih uvjeta, nego sustav daje prednost da se produži skijanje na duže od 150 dana, jer će zahvaljujući drugačijoj tehnologiji sustav raditi i na plus 15 stupnjeva Celzijevih.

Izvor:Desk

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...