Na Filipinima podigli repliku crkve sv. Jakova za Kraljicu Mira

Blažena Djevica Marija smatra se zaštitnicom Filipina, a tamošnji stanovnici svoju odanost iskazuju joj podizanjem crkvi u kojoj se na poseban način štuje Blažena Djevica Marija. Kako su rekli s Filipina jedna od najbrže rastućih marijanskih pobožnosti u toj zemlji je pobožnost Gospi Međugorskoj.

Provinicija Negros Occidental  na Filipinima uskoro bi mogla postati središte kršćanstva izgradnjom replike crkve svetog Jakova u Međugorju u Bosni i Hercegovini, koja je u svijetu postala poznata po ukazanju Marije, majke Isusove, šestorici hercegovačkih Hrvata tinejdžeri 1981, piše Daily Star .

Lokalna crkva svetog Jakova Velikog nalazi se na imanju od jednog hektara u gradu Talisay, koje je donirala obitelj Negrense nakon što je svećenik iz biskupije Bacolod podnio zahtjev za parcelu na kojoj bi mogli sagraditi crkvu.

Potaknuti svojim hodočašćem u Međugorje prije tridesetak godina koje je produbilo njihov odnos s Bogom, donatori su odlučili sagraditi repliku crkve sv. Jakova. Riječ je o prvoj i jedinoj replici međugorske crkve na Filipinima i u cijelom svijetu, temeljena na istraživanju koje je proveo fotograf David Brass. Donatori su preslikali svaki detalj međugorske crkve, od pročelja, dimenzija, tabernakula, prozora u boji, kipova i crkvenih klupa.

Uz crkvu je samostan, u kojem će boraviti domaći svećenici, kao i gostujući svećenici, a također se može koristiti kao centar za obuku i mjesto održavanja vjerskih seminara i konferencija.

Nedaleko od crkve su špilja i postaje križnog puta koji se grade u čast Gospe Lurdske.

Prečasni Patricio Buzon u četvrtak je u 15 sati predvodio euharistijsko slavlje i svečani obred posvete oltara crkve. Dvadeset i pet svećenika Franjevačkog reda manje braće  koncelebriralo je vlč Renee Dean. Svim štovateljima Kraljice Mira na Filipinima poruku potpore i ohrabrenja uputio je i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, a pročitao ju je fra Renee tijekom mise na kojoj je crkva posvećena.

Izvor:Vjera.hr

foto: wikimedia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)