Na Filipinima podigli repliku crkve sv. Jakova za Kraljicu Mira

Date:

Blažena Djevica Marija smatra se zaštitnicom Filipina, a tamošnji stanovnici svoju odanost iskazuju joj podizanjem crkvi u kojoj se na poseban način štuje Blažena Djevica Marija. Kako su rekli s Filipina jedna od najbrže rastućih marijanskih pobožnosti u toj zemlji je pobožnost Gospi Međugorskoj.

Provinicija Negros Occidental  na Filipinima uskoro bi mogla postati središte kršćanstva izgradnjom replike crkve svetog Jakova u Međugorju u Bosni i Hercegovini, koja je u svijetu postala poznata po ukazanju Marije, majke Isusove, šestorici hercegovačkih Hrvata tinejdžeri 1981, piše Daily Star .

Lokalna crkva svetog Jakova Velikog nalazi se na imanju od jednog hektara u gradu Talisay, koje je donirala obitelj Negrense nakon što je svećenik iz biskupije Bacolod podnio zahtjev za parcelu na kojoj bi mogli sagraditi crkvu.

Potaknuti svojim hodočašćem u Međugorje prije tridesetak godina koje je produbilo njihov odnos s Bogom, donatori su odlučili sagraditi repliku crkve sv. Jakova. Riječ je o prvoj i jedinoj replici međugorske crkve na Filipinima i u cijelom svijetu, temeljena na istraživanju koje je proveo fotograf David Brass. Donatori su preslikali svaki detalj međugorske crkve, od pročelja, dimenzija, tabernakula, prozora u boji, kipova i crkvenih klupa.

Uz crkvu je samostan, u kojem će boraviti domaći svećenici, kao i gostujući svećenici, a također se može koristiti kao centar za obuku i mjesto održavanja vjerskih seminara i konferencija.

Nedaleko od crkve su špilja i postaje križnog puta koji se grade u čast Gospe Lurdske.

Prečasni Patricio Buzon u četvrtak je u 15 sati predvodio euharistijsko slavlje i svečani obred posvete oltara crkve. Dvadeset i pet svećenika Franjevačkog reda manje braće  koncelebriralo je vlč Renee Dean. Svim štovateljima Kraljice Mira na Filipinima poruku potpore i ohrabrenja uputio je i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš, a pročitao ju je fra Renee tijekom mise na kojoj je crkva posvećena.

Izvor:Vjera.hr

foto: wikimedia

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...