Muškarci molili krunicu na glavnom zagrebačkom trgu

Date:

Više stotina muškaraca molilo je krunicu u subotu 5. studenoga na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Javna molitva krunice organizirana je u sklopu projekta „Muževni budite“ – bratstvo „Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina“. Više stotina muškaraca koji su se okupili na glavnom zagrebačkom trgu molili su na sljedeće nakane:

  • za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda
  • za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru
  • za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova
  • za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu
  • za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja
  • za duše u čistilištu
  • za osobne nakane.

Glavni organizator Krunoslav Puškar kazao je da je u današnje vrijeme važno pružati vlastiti primjer drugima te pokazivati „da mi nismo Bog, nego da postoji jedan Bog koji je iznad nas, da mi njemu služimo, njemu se trebamo klanjati, njega moliti i kod njega zagovarati za druge“. Poručio je da žele pokazati kako duhovnost nije rezervirana samo za žene, nego i za sve muškarce.

Puškar je rekao da je cilj da se inicijativa javne molitve krunice provodi svake prve subote u mjesecu. Organizatori žele potaknuti i druge hrvatske gradove da se uključe u inicijativu, a u subotu se krunica molila i u Splitu, Vinkovcima, Dubrovniku i Slavonskom Brodu. Glavni organizator je kazao da je muškarac u obitelji prije svega duhovni autoritet. „Prema istraživanjima, ako se muškarac prvi obrati u obitelji, ako postane duhovni voditelj te obitelji, u 93 % slučajeva i ostatak obitelji će krenuti za njim“, kazao je Krunoslav Puškar.

Poručio je još da često muškarci nisu svjesni svoga autoriteta u Kristu − da je muškarac prorok, kralj i svećenik u svojoj obitelji. „Nama je na srcu da probudimo taj identitet muškarca da shvati da može biti i duhovan i autoritet u jednom te da uzme krunicu u ruke i izmoli obraćenje našega naroda“, rekao je glavni organizator projekta.

Sudionik i suorganizator projekta „Muževni budite“ – bratstvo „Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina“ Leon Hrženjak kazao je da su došli miroljubivo moliti za hrvatski narod. Rekao je da se braća susreću i zajedničkim snagama biju duhovni boj molitvom krunice.

Krunoslav Katanić kazao je da u molitvi pronalazi snagu i moć. Smatra da je javna molitva važna da se vidi da su i muškarci jaki u vjeri i stoje hrabro uz Boga.

Izvor:Informativna katolička agencija

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...