Mostarac Josip Sesar novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije

Aktualni trener Cibone Josip Sesar (45) imenovan je novim izbornikom hrvatske muške košarkaške reprezentacije, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) u četvrtak.

Sportski direktor HKS-a Aleksandar Petrović, koji je od rujna prošle godine do veljače ove godine obnašao dužnost v.d. izbornika, tražio je dugoročnije rješenje za poziciju izbornika hrvatske reprezentacije, a nakon što je obavio mnoge razgovore s potencijalnim kandidatima nedavno je Upravnom odboru uputio dva prijedloga: Josipa Sesara i Darija Gjergju. Upravni odbor se odlučio za Sesara.

Nakon odlične igračke karijere tijekom koje je nastupao za reprezentaciju na tri EuroBasketa (1997.,1999. i 2001.) te je osvajao naslove prvaka Hrvatske s Cibonom, Splitom i Zadrom, Sesar se trenerskim poslom počeo baviti 2010. godine. Prvi put se kao član stručnog stožera pojavio u reprezentaciji 2018. godine kao pomoćnik Dražena Anzulovića, a bio je i pomoćnik Petroviću posljednjih mjeseci. Ranije ove godine je kao trener Cibone osvojio i svo prvi trenerski trofej – Kup Krešimira Ćosića.

Sesara očekuje neobično aktivno ljeto jer Hrvatska sudjeluje u dva službena natjecanja, najprije je na rasporedu posljednji krug pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo između 19. srpnja i 5. kolovoza, a zatim i pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre od 12. do 20. kolovoza.

Izvor:HINA

Hercegovka.net

Odgovori