Mostar: Gorančanka Stoja Bošnjak proslavila 90. rođendan

Date:

Goranci su zračili posebnim sjajem, jer je voljena sumještanka, baka Stoja (Stojka) Bošnjak, proslavila 90. rođendan

Rođena kao Stojka Jurić 1934. godine, Stoja je kroz život nosila pečat ponosne gorančanke i ljubavi prema svojoj obitelji, pišu Goranci online.

Stoja je kćerka pokojnog Alfonza Jurića, koji je bio prvi vlasnik čuvene gostione Konoba Goranci, čije ime i danas odjekuje kao konoba i sinonim za tradicionalnu domaću kuhinju i toplu atmosferu. Od djetinjstva, Stoja je bila okružena mirisima domaće hrane i šumom glasova zadovoljnih gostiju, čime je utkala u svoju dušu ljubav prema gastronomiji i gostoprimstvu.

Osim što je bila nasljednica jedne od najpoznatijih gostionica u regiji, Stoja je također bila i vjerna supruga Jure Bošnjaka, s kojim je dijelila životne radosti i izazove sve do njegove smrti. Njihova ljubavna priča ispisana je u srcima Goranaca kao primjer vjernosti i podrške kroz sve životne faze.

Stoja danas živi u Gorancima, okružena svojom djecom i unucima koji joj pružaju ljubav i podršku koja joj je oduvijek bila neophodna. S ponosom ističe svoju obitelj kao svoje najveće blago, a posebno se ističe njen sin, legendarni Srećko-Srele.

Povodom njenog 90. rođendana, unuka Stoje Bošnjak izjavila je: “I sa 90 godina peče domaći kruh i plete šlape. Nadamo se da će naša draga baka Stoja doživjeti i ljubilarni 100-ti rođendan. Njezin život obilježen je ljubavlju, radom i vedrinom, i mi smo beskrajno zahvalni što smo dio njezine priče.”

Izvor: Goranci online.

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...