Mostar : Glavni ured Gospodarske komore Države Izrael u BiH otvoren u Mostaru

Glavni ured Gospodarske komore Države Izrael u Bosni i Hercegovini otvoren je u četvrtak u Mostaru.

Gospodarska komora Države Izrael u Bosni i Hercegovini je nezavisna neprofitna organizacija čiji je glavni cilj pružanje potpore poduzećima u BiH i Izraelu, promicanje gospodarske suradnje i olakšavanje bilateralnih ulaganja između zemalja.

Ciljevi Komore bit će postignuti uz zalaganje njezinog menadžmenta, pravnog tima, koji raspolažu opsežnim znanjem, iskustvima i umrežavanjem oba tržišta, stoji u priopćenju.

Nadalje se navodi kako će Komora pomoći svim vrstama poduzeća u prepoznavanju poslovnih prilika koje im najviše odgovaraju, kao i u uspostavljanju sinergijskih veza i poslovnih partnerstava, te ih savjetovati u vezi s odgovarajućim strategijama poslovnog pozicioniranja u obje zemlje.

Usto, pomoći će ukloniti barijere što je više moguće i minimizirati rizike umanjivanjem neizvjesnosti, rješavanjem pravnih i proceduralnih pitanja, kulturološke razlika i još mnogo toga.

Dodatne podružnice Gospodarske komore Države Izrael u Bosni i Hercegovini trebale bi biti otvorene u Sarajevu i Banjoj Luci.

“Osnivanje Gospodarske komore Izrael-Bosna i Hercegovina na zapadnom Balkanu je prijelomni događaj, koji će u svojoj prvoj fazi povećati izloženost ove regije izraelskim poduzetnicima, a kasnije će stvoriti značajna poslovna partnerstva između stranaka”, kazao je tom prigodom Noah Gal Gendler, veleposlanik Države Izrael u Bosni i Hercegovini.

Također je čestitao imenovanom predsjedniku Gospodarske komore Izrael-Bosna i Hercegovina Amiru Kabiriju, na ovoj važnoj inicijativi, posebno u, kako je naglasio, danima kada se međunarodna trgovina suočava s velikim izazovima.

Amir Gross Kabiri, predsjednik Privredne komore Države Izrael u Bosni i Hercegovini ocijenio je kako će Privredna komora Države Izrael u Bosni i Hercegovini služiti kao most između ekonomija dva naroda.

“Naš cilj je stvoriti snažne temelje za izraelska ulaganja u područja obnovljive energije, poljoprivrednih tehnologija, proizvodnje i visoke tehnologije. Inovativnost, kreativnost i odlučnost pozicionirali su Izrael na čelo vodeće globalne ekonomije i nacije u razvoju, unatoč suočavanju s brojnim izazovima. Ove vrijednosti i osobine nalaze se i u BiH, a jedan od ciljeva Komore je da ih uzdigne i promovira, čime ćemo uspostaviti čvrste temelje za buduću suradnju temeljenu na razmjeni znanja, trgovini, investicijama i zajedničkim vrijednostima”, istaknuo je Kabiri.

Izvor:Fena

Odgovori