Mostar dobio prvi inkluzivni, osjetilni park za djecu

Prvi inkluzivni, osjetilni park za djecu otvoren je u petak na Kantarevcu u Mostaru s više od 20 novih sprava za igranje i košarkaškim terenom s pomičnim koševima.

Radi se o INCLUSIVE PLAY projektu za promicanje socijalne uključivosti djece i osoba s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici, a na njemu su zajednički radili Grad Mostar i partneri – Grad Zadar, Centar Los Rosales i DV Latica.

Obraćajući se posjetiteljima, gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je kako je ovo prvi i jedini inkluzivni park u Gradu na Neretvi.

– Radi se o taktilnom parku gdje su sprave prilagođene djeci s posebnim potrebama i ovo je jedan od rjeđih ovakvih parkova u BiH – kazao je mostarski gradonačelnik.

Izrazio je zadovoljstvo što će sve ustanove u Gradu Mostaru, koje se bave ovom problematikom, imati prostor koji će zajednički moći koristiti. 

Kantarevac je kroz projekt doživio transformaciju u prvo inkluzivno osjetilno igralište u Mostaru s više od 20 novih sprava za igranje i košarkaškim terenom s pomičnim koševima.

Izvor:Desk

Hercegovka-net

Odgovori