Molitve za subotu

Date:

Molitve za dan – subota

Jutarnja molitva

Blagoslivljaj Gospodina, dušo moja! Gospodine, Bože moj, silno si velik! Odjeven veličanstvom i ljepotom, svjetlošću ogrnut kao plaštem.

Kako su brojna Tvoja djela, o Bože! Sve si to mudro učinio, puna je zemlja stvorenja Tvojih.

Pjevat ću Gospodinu dokle god živim, svirat ću Bogu svome dokle god me bude. Bilo mu milo pjevanje moje! Ja ću se radovati Gospodinu.

Isuse, Ti si nas naučio kako možemo imati dosta vremena jedni za druge. Ti si znao slušati ljude i pomagati im. Pokazao si nam da nas Bog voli i da ima vremena za nas. Hvala ti na tome.

Hvala Ti što si nam dao Mariju za majku. Ona je uvijek spremna da nas čuje, bdije nad nama, zagovara nas. Marijo, hvala Ti što si dobra Majka! Zdravo Marijo…

Sveta Marijo, moli za me da se Božjom pomoću mogu danas, i čitav život, očuvati od grijeha i da u svom životu mogu izvršiti ono što Bog od mene želi i traži, kao što si Ti u svom životu vršila volju Božju, pa da zajedno s Tobom mogu uživati vječnu sreću kod Boga. Amen.

Večernja molitva

Bože, Oče naš, hvala Ti za ovaj dan koji je prošao: hvala Ti za radost koju sam danas doživio s roditeljima, braćom i ostalima. Oprosti mi zlo koje sam danas učinio i time druge ražalostio. Sve nas blagoslovi i daj nam laku noć

Bog želi da živimo u ljubavi i miru. Kad sagriješimo, on želi da se pomirimo jedni s drugima i s njime. Bog nas uvijek čeka kao dobri otac. Uvijek smijemo s povjerenjem pristupiti i moliti da nam oprosti. I kad se pomirimo, on se zajedno s nama raduje. On želi da naše povjerenje bude pravo slavlje.

Prošnje:

  • Blagoslovi moje roditelje koji se za me žrtvuju.
  • Blagoslovi ukućane, prijatelje i sve znance.
  • Blagoslovi našeg svećenika i sve župne suradnike.
  • Blagoslovi sve one koji se pate ili bore sa smrću.
  • Blagoslovi sve koji čine dobro u svijetu.

Ispit savjesti.

Zdravo, Kraljice, majko milosrđa. Živote, slasti i ufanje naše, zdravo! K tebi vapimo, prognani sinovi Evini. K tebi uzdišemo tugujući i plačući u ovoj suznoj dolini. Svrni, dakle, Zagovornice naša, one svoje milostive oči na nas te nam poslije ovoga života pokaži Isusa. O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo!

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...