MOLITVA ODRICANJA OD ZLOGA I GRIJEHA

Date:

Zašto je važno odreći se grijeha?

Odreći se grijeha nužno je kako bi svatko od nas primio spas. Nemoguće je željeti ulazak Isusa u naše živote, a istodobno i dalje živjeti u grijehu. Što bi u takovom načinu življenja Isus mogao učiniti za nas i od čega bi nas trebao osloboditi? Ne možemo istodobno ljubiti i Boga i grijeh! Samom željom da prepustimo svoj život Gospodinu, da nas On vodi, moramo biti svjesni nužnosti odricanja i odbacivanja svakog grijeha i tame iz našeg života. Odreći se grijeha znači odreći se Sotone i svih njegovih djela.  Odreknućem od grijeha otvaramo vrata Kristu, otvaramo vrata ljubavi i svjetlosti, te time Isus uzima “kormilo” našeg života, mijenja nas i sve okreće na dobro. “Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta!” (2 Kor 5, 17).

MOLITVA ODRICANA OD ZLOGA I GRIJEHA

U ime Isusovo, po zaslugama Njegove presvete prolivene Krvi i pregorke muke, po smrti, uskrsnuću i uzašašću našega Gospodina Isusa Krista; u ime Oca i Sina i Duha Svetoga; po sakramentu sv. krštenja i u snazi Duha Svetoga… odričem se Sotone i svih djela njegovih. U ime Isusa Krista odlazite zauvijek od mene nečiste sile! Neka vas snaga Isusa Krista smrvi i ukloni od nas, neka vam Isus naredi da se vratite u svoje mračno kraljevstvo. Odstupite od mene u ime Isusovo, jer ja sam dijete nebeskog Oca. Ja sam hram Duha Svetoga.

Na dan uskrsnuća pozvan sam na vječni život, otkupljen Presvetom Krvlju, da dušom i tijelom Boga slavim. Zato, Sotono, nemaš pravo na mene, moju rodbinu i moju kuću. Ja, i svi moji ukućani, služimo Gospodinu, Njemu pripadamo. Molim Gospodina, Boga živoga, za oproštenje svih grijeha mojih predaka, mojih roditelja i rodbine.

Sve njihove grijehe i propuste predajem Isusu na križu. U njihovo ime opraštam sve nanesene uvrede i molim za oproštenje svih, od njih, nanesenih uvreda. Isto tako, molim za oproštenje svih mojih grijeha i propusta. Ja opraštam svima koji su me uvrijedili. Neka nas sve Presveta Krv Kristova opere i oslobodi od grijeha; neka s nas skine okove nepraštanja, proklinjanja i svake vrste grijeha.

Odričem se duha samoljublja i samovolje, prkosa i samodopadnosti; duha koji mi naređuje da se oslobodim Boga i protivljenja prema Bogu; nepoželjnosti i samoće, nevjere i sumnje, neposlušnosti i protivljenja, otpada od vjere, krivovjerstva i svetogrđa! Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha srdžbe i ogorčenosti, odbojnosti i mržnje, nepraštanja, zloće, osvete i umorstva. Odričem se duha kletve, proklinjanja i zaklinjanja. Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha straha i razočaranja, samosažaljenja i odvratnosti prema samom sebi, očaja i samoubojstva. Odričem se duha zabrinutosti, obeshrabrenja i smetenosti, utučenosti, bezvoljnosti, osjećaja manje vrijednosti i neuroze. Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha bludnosti koji mi dolazi u mislima, riječima i djelima; razvratnosti, bračne nevjernosti, nečistoće, zavodništva… Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se svjetovnog duha, čulnih uživanja, neumjerenosti u jelu i piću, alkoholizma, pušenja i droge, kartanja i kockanja, okultne glazbe i filmova nasilnog i pornografskog sadržaja. Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha navezanosti koji mi uzima slobodu za stvari i osobe. Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha važnosti, želje za popularnošću, moći, visokim ugledom, težnje za bogatstvom, velikim imanjem, odričem se duha sebičnosti i škrtosti. Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha lijenosti, neumjerenosti i prejedanja. Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha ponosa i arogantnosti, hvalisavosti i sumnjičenja, ljubomore i samodopadnosti, uspoređivanja i priklanjanja jačemu. Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha poganstva, vračanja i uroka, crne i bijele magije, praznovjerja, okultizma, ezoterije, astrologije, horoskopa, raznih gatanja, proricanja sudbine, dozivanja duhova umrlih, stvari koje donose sreću, upotrebe njihala, istočnjačke filozofije, pravljenja zapisa, samozvanih čudotvoraca i vjerovanja u prijašnje živote… Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha suđenja i osude svoga bližnjega, optuživanja i svaljivanja krivice na druge, gaženja časti i ponižavanja svoga bližnjega, svađe i ogovaranja, tuče i maltretiranja. Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha varanja i obmane, podmuklosti i dvoličnosti, laži i licemjerja, laskavosti i podmićivanja, nepravednosti i krađe. Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Odričem se duha svetogrđa, nevjerstva i bezboštva, sumnje i materijalizma. Odstupite od mene u Ime Isusa Krista, i nikada se više ne vraćajte! 

Vjerujem da me dragi Bog iz ljubavi stvorio i da me više ljubi nego najbolji otac i majka. Vjerujem da je Isus Krist, Sin Božji i da je na križu umro za moje grijehe i grijehe svega svijeta. Predajem se Bogu i primam Tebe, Isuse, u srce svoje, Tebi predajem svoje srce, svoju ljubav, svoj život. Svim srcem prihvaćam darovan mi život. Svim srcem predajem se Bogu. Svim srcem prihvaćam svoje bližnje. Svim srcem prihvaćam samoga sebe.

Gospodine Isuse, operi me u svojoj Presvetoj Krvi, posebno moje srce i podsvijest, moje svjesne i nesvjesne misli, moje znanje i moja sjećanja, moja očekivanja i želje, moj razum i slobodnu volju. Bože, Duše Sveti, daruj mi svojih sedam darova – mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji. Bože, Duše Sveti, daruj mi svoje plodove — ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrotu, vjernost, krotkost, uzdržljivost, skromnost, čistoću.

Izvor:Rastimo u Gospodinu

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...