MMA spektakl dolazi u Ljubuški, Sičaja se za titulu bori pred domaćom publikom

Ono što je Dražen Forgač već neko vrijeme najavljivao danas je dobilo službenu potvrdu. Fight Nation Championship organizacija dolazi u Bosnu i Hercegovinu, a time se nastavlja širenje ponajbolje regionalne MMA organizacije. Ljubuški će biti grad domaćin prve FNC-ove priredbe u Bosni i Hercegovini, a event je zakazan za 4. ožujka, javlja Fight site.

Svoju novu borbu upisat će i ramski borac Tomislav Sičaja na FNC10 pred domaćom publikom

“Za mene velika privilegija, a i prilika da pokažem što znam u oktagonu. Ovom prilikom bih se obratio svima koji su voljni pomoći u pripremama za moj meč, kao sponzori. Ja ću se, nadam se, odužiti na najbolji mogući način, pobjedom i promoviranjem istih na majici”, poručio je Sičaja putem društvene mreže.

“FNC je najbolja regionalna organizacija i event će sigurno biti popraćen kako uživo tako i putem malih ekrana. Vidimo se u Ljubuškom!”, dodao je Sičaja i pozvao publiku da ne propuste ovaj sportski događaj.

Ovo će ujedno biti i prvi FNC-ov event izvan granica Republike Hrvatske, a organizacija je odmah otkrila tko će predvoditi program u Ljubuškom

Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio (10-3-0) i Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro (12-4-0) borit će se za FNC-ovu titulu prvaka u lakoj kategoriji. FNC će tako dobiti svog četvrtog prvaka, nakon što su Ivan Vitasović (teška), Daniel Bažant (perolaka) i Đani Barbir (srednja) uzeli pojaseve u svojim kategorijama.

Bit će ovo vrlo zanimljiv meč u svakom slučaju. 33-godišnji ‘‘Croata‘‘ vrlo je iskusan borac s jako dobrim omjerom pobjeda i poraza (10-3). Nažalost, u posljednjem meču je izgubio, a bolji je bio Maciej Kazieczko na KSW 76 eventu održanom u 11. mjesecu 2022. godine.

Barrio je prije toga bio u nizu od tri uzastopne pobjede, a jedan od ta tri nastupa upisao je pod okriljem FNC-a. ‘‘Submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio je Vasu Bakočevića. ‘‘Croata‘‘ u FNC-u ima tri nastupa i sva tri puta upisao je pobjede. Osim Bakočevića, Barrio je porazio Adija Durakovića i Aleksandra Jankovića.

Što se Arlena ‘‘Benksa‘‘ tiče, Brazilac je pod okriljem FNC-a nastupio jednom. Debi je upisao u devetom mjesecu prošle godine, na FNC 7 eventu u Puli. Arlen se trebao boriti protiv Marka Bojkovića, ali srpski borac otkazao je nastup zbog ozljede i uskočio je Kerker Silva. Samo 46 sekundi trebao je Benks da upiše pobjedu ‘‘submissionom‘‘.

Brazilac će imati priliku doći do pojasa u svom drugom FNC nastupu, ali ‘‘Croata‘‘ u ovaj meč ipak ulazi kao favorit. ‘‘Benks‘‘ je dosad uglavnom gubio od boraca ‘‘Croatine‘‘ kvalitete i pobjeda nad Barriom bila bi mu možda i najveća u dosadašjoj karijeri.

Izvor: Fight site

Hercegovka.net

Odgovori