Mladi tamburaši iz Mostara osvojili posebno priznanje na tamburica festu

Date:

Sastav mladih glazbenika Tamburaškog orkestra Mostar “Herceg” osvojio je specijalno priznanje za umjetnički izraz na natjecanju tamburaških orkestara u sklopu Svjetskog tamburica festa koji je protekloga vikenda održan u Novom Sadu.

“Obradovao nas je poziv organizatora da naš mladi sastav sudjeluje na ovom izuzetno značajnom festivalu tamburaške glazbe. Sretni smo što smo imali priliku svirati uz renomirane orkestre iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovenije i Srbije. Drago nam je da je nastup nagrađen iskrenim pljeskom te da su njegov kvalitetu prepoznali i članovi stručnog žirija koji su nam dodijelili vrijedno priznanje”, kazao je David Čule, član tamburaškog sastava “Herceg”.

“Raduje nas uspjeh naših mladih glazbenika koji su nositelji očuvanja dugogodišnje tamburaške tradicije na našim prostorima. Njihovo muziciranje publika u Mostaru moći će čuti na koncertu kojega pripremamo u utorak, 26. rujna, u parku Zrinjevac”, rekao je Davor Kožul, voditelj Tamburaškog orkestra Mostar.

Naime, Tamburaški orkestar Mostar s mladim mostarskim glazbenicima priređuje mini-festival “Glazba za sve” koji će, uz koncert moderne, klasične i tradicionalne glazbe, ponuditi brojne edukativno-glazbene sadržaje s puno iznenađenja za djecu, mlade i one nešto starije. Mini-festival održava se u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću kojeg provodi People In Need, a financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Izvor:FENA

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Recept za medenjake koji se tope u ustima

Medenjaci s čokoladom Medenjaci s čokoladom prava su poslastica jer ne...

Cijene voća dostigle su cijenu mesa: Je li zdrava hrana privilegija bogatih?

Cijene voća i povrća znatno su porasle u odnosu...

Promovirana knjiga ‘Mala medicina’ autorice dr.Darije Ostojić

U Galeriju kraljice Katarine Kosača sinoć je promovirana knjiga...

HNS pozvao hrvatske navijače u Berlinu na okupljanje. Pogledajte detalje

Hrvatska nogometna reprezentacija iz svoje baze u Neuruppinu stigla...