Mlada košarkašica Mihaela Crnjac: Košarka je u mojoj obitelji sastavni dio kroz generacije

Igra i sport su sastavni dio života ljudi različite dobi i društvenog položaja, pogotovo djece i mladeži. Veoma je bitno  da se svako dijete, razvija ne samo u svojim umnim, čuvstvenim, društvenim i duhovnim dimenzijama nego i u psihofizičkim.

Stoga sport zauzima u društvu veliku važnost i utjecaj. Sport predstavlja opće ljudsko dobro. On je jedan od najizrazitijih oblika čovjekove kreativnosti. Ljubav prema sportskom izrazu ljudskih sposobnosti, užitak u širenju granica ljudskih mogućnosti.

Mihaela Crnjac

Razvijati se u sportskom natjecateljskim duhu, daju sportu poseban značaj kod djece i mladih. Veliki je odgojni potencijal i snaga. Djeca i mladi se opredjeljuju za sportove po vlastitim željama,a bitan faktor je i konstrukcija tijela kod profesionalnog bavljenja sportom. Sport je ozbiljna igra i životni izraz.

Mlada i talentirana košarkašica Mihaela Crnjac iz Mostara otkrit će nam svoju tajnu u svijetu sporta.

Za početak nam kažite :
Koliko dugo ste u sportu i što zapravo sport Vama kao mladoj tinejdžerici predstavlja?

  • U sportu sam od svoje šeste godine, a u ŽKK Zrinjski 2010 već četiri godine. Daje mi samopouzdanje i izgrađuje me kao osobu.

Što po Vašem mišljenju propuštaju mladi koji se ne bave nikakvim sportskim aktivnostima?

  • Propuštaju priliku za zdrav život, druženje i putovanja.

Znamo da je školski program izuzetno složen i zahtjevan. Stignete li sve školske obveze uskladiti sa treninzima i pored tih obveza ostaje li Vam vremena za druge aktivnosti?

  • Pored škole i treninga, ostane mi i nešto malo vremena za druženje sa obitelji i prijateljima, ali ponekad obveze nije lako uskladiti. Sigurno je potrebno dosta odricanja, ali i volje.

Zbog čega ste se opredijelili baš za košarku?

  • Za košarku sam se opredijelila jer je košarka u mojoj obitelji sastavni dio života kroz generacije. Moj djed Saša i stric Dražen su igrali košarku. Igrala je moja mama Jelena, pa je bio očekivani slijed da se i ja posvetim tom sportu.

Što mislite tko je bolji u košarci, dečki ili cure?

  • Iako dečki imaju bolje fizičke predispozicije i uvjete, cure se više zalažu, igraju srcem i motiviranije su.

Za kraj još jednu poruku čitateljima portala Hercegovka.net i možda poziv da se učlane u Vaš košarkaški klub?

  • Pozivam sve djevojčice da se učlane u naš klub, a sve ostale da podrže naš rad. Kako kaže naša trenerica : “Budite naš šesti igrač!”

Hercegovka.net