Martina i Danijela iz Ljubuškog ušle u novicijat u samostanu klarisa na Brestovskom

Date:

Tri postulantice su u subotu 29. srpnja 2023. u Samostanu sv. Klare na Brestovskom odjenule redovnički habit i započele vrijeme novicijata u Redu sv. Klare (OSC).

Misu je predslavio ministar Franjevačke provincije Svetoga Križa – Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić. Suslavila su sedmorica svećenika.

U propovijedi je fra Zdravko govorio o naravi i ljepoti kontemplativnog načina života i o važnosti odaziva na Božji zov. Potaknuo je postulantice da žive svoj poziv i poslanje s pogledom trajno upravljenim prema Onome koji jedini daje ispunjen, sretan i blagoslovljen život.

Obred odijevanja uslijedio je nakon misnog slavlja. Provincijal je blagoslovio redovničke habite koje je postulanticama predala opatica s. M. Hijacinta Batinić. Novakinje Danijela Lauc, Martina Primorac i Helena Strancarić, koje su započele svoj redovnički život dobile su redovnička imena: s. Marija Magdalena od Srca Isusova, s. M. Martina od Milosrdnog Srca Isusova i s. M. Helena od Božjeg Milosrđa.

Nakon mise uslijedio je ručak u samostanskoj dvorani uz čestitke i zahvale, objavljeno je na stranici samostana sestara klarisa na Brestovskom, jedinom u BiH.

Izvor:HIP

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...