Majka rodila bebu koja se rađa jednom u 625 milijuna slučajeva, dala joj ime Veronika ili ‘ona koja nosi pobjedu‘

Date:

Nedavno je u Sibiru zabilježen nevjerojatan slučaj izvanmaternične trudnoće, koja gotovo uvijek završi induciranim pobačajem, no ovaj je put beba uspjela preživjeti, piše biscani.net.

Ukrajinska izbjeglica iz pokrajine Donbas (31) uspjela je iznijeti takvu trudnoću bez ijednog odlaska liječniku na pregled.

– Beba je dobro i dobila je ime Veronika. Ime znači “ona koja nosi pobjedu”, što je djevojčica itekako zaslužila jer samo jedna od 625 milijuna beba uspije preživjeti trbušnu trudnoću, rekla je.

Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvijala unutar maternice, već izvan nje. Takve izvanmaternične trudnoće redovito završavaju induciranim pobačajem ako je trudnoća u ranoj fazi, a nerijetko se događa da žene uz plod moraju kirurški odstraniti i dio reproduktivnog organa, najčešće jajnik ili jajovod.

Do sada je, uz malenu Veroniku, u svijetu zabilježeno samo 12 takvih slučajeva.

I to nije sve!

Majka i otac malene Veronike odlučili su da ona neće roditi u bolnici. Kako je cijela trudnoća bila u redu, porod su čekali kod kuće. U početku je sve išlo dobro. Osjećala je jače i češće trudove, pripremala se za porod, a onda su trudovi odjednom prestali.

Tada su odlučili požuriti u bolnicu gdje ju je operirao tim od čak 10 liječnika. Operacija je bila složena i vrlo rizična. Ali, njih dvoje su osvojili sve.

– Shvatili smo da je operacija uspjela kada je beba počela plakati – rekao je dr. Marat Zaziev, jedan od liječnika koji ju je porodio.

I majka i kćer sada su žive i zdrave.

Kako prenose ruski mediji, liječnici sada istražuju razlog prirodno začete trudnoće koja je dovela do razvoja bebe izvan maternice, a o njezinom će se slučaju i dalje raspravljati u znanstvenim i medicinskim krugovima-

Izvor: biscani.net.

Share post:

More like this
Related

Recept za medenjake koji se tope u ustima

Medenjaci s čokoladom Medenjaci s čokoladom prava su poslastica jer ne...

Cijene voća dostigle su cijenu mesa: Je li zdrava hrana privilegija bogatih?

Cijene voća i povrća znatno su porasle u odnosu...

Promovirana knjiga ‘Mala medicina’ autorice dr.Darije Ostojić

U Galeriju kraljice Katarine Kosača sinoć je promovirana knjiga...

HNS pozvao hrvatske navijače u Berlinu na okupljanje. Pogledajte detalje

Hrvatska nogometna reprezentacija iz svoje baze u Neuruppinu stigla...