Lufthansa otkazuje brojne letove iz Ftankfurta za Sarajevo, Zagreb, Ljubljanu i Beograd

Date:

Njemačka Lufthansa planira otkazati brojne letove iz Frankfurta do gradova širom bivše Jugoslavije jer kontinuirani nedostatak osoblja i dalje muči i aviokompaniju i industriju.

Kako piše “Aeroroutes”, otkazi će utjecati na usluge koje se odnose na letove iz Frankfurta za Beograd, Zagreb, Ljubljanu i Sarajevo, međutim operacije iz Minhena će u ovom trenutku ostati nepromijenjene.

Sveukupno, zračni prijevoz otkazuje 8 posto svih letova unutar svoje međueuropske mreže sljedećeg mjeseca, piše ExYuAviation.

U rujnu je otkazano ukupno osam letova između Frankfurta i Beograda pa će tako biti realizirana 52 leta umjesto prvobitno planiranih 60.

Iz Zagreba Lufthansa također otkazuje osam letova tijekom mjeseca rujna, na ukupno planirana 44 leta umjesto prvobitno planiranih 52.

U Ljubljani, koja je izbjegla većinu ljetnih otkazivanja letova, prekinuta su samo četiri leta, sa ukupno 56 planiranih operacija između Frankfurta i slovenačke prijestolnice, u odnosu na šezdeset.

Najmanje će biti pogođeno Sarajevo s obzirom na to da je za rujan otkazan samo jedan let od ukupno 29 planiranih za taj mjesec.

Lufthansa je bila pogođena otkazivanjem letova ovog ljeta zbog nedostatka osoblja. Problem se dodatno pogoršao prošlog mjeseca kada je njihovo osoblje na zemlji stupilo i u štrajk, nezadovoljni platom i drugim uvjetima rada.

Foto: EPA-EFE

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...