Liverpool grad domaćin Eurosonga 2023.

Date:

Liverpool će biti grad domaćin Eurosonga 2023. godine.

Liverpool je bio jedan od 20 gradova koji su se natjecali za titulu domaćina natjecanja za pjesmu Eurovizije, koje se ove godine održava u Velikoj Britaniji. U završnici je ostao još Glasgow.

“Nigdje ne priređuju zabave poput nas”, poručila je tijekom natjecanja gradonačelnica Liverpoola Joanne Anderson. “Dom Beatlesa spreman je prirediti show za Ukrajinu, Veliku Britaniju i Europu”, dodala je.

Ujedinjeno Kraljevstvo ranije je bilo domaćin natjecanja osam puta, a četiri se puta ono održalo u Londonu. Posljednji je put tamo u održano 1998. u Birminghamu. Britanska javna radiotelevizijska korporacija pojasnila je da se u procesu izbora fokusirala na one britanske gradove koji su se ranije dokazali kao dobri domaćini velikih međunarodnih događanja, prenosi Index.hr.

Organizaciju Eurosonga zbog rata preuzela Velika Britanija

Domaćin natjecanja iduće je godine trebala biti Ukrajina, nakon što je ukrajinska folk-rap grupa Kalush Orchestra u svibnju pobijedila na natjecanju u Torinu, a drugo je mjesto osvojio britanski predstavnik Sam Ryder neobičnom pjesmom Space Man.

Unatoč negodovanju vlade predsjednika Volodimira Zelenskog, Europska radiodifuzna unija (EBU), koja upravlja Eurovizijom, zaključila je da Ukrajina ne može jamčiti sigurnost za više od 10.000 ljudi uključenih u produkciju i još 30.000 obožavatelja.

Ukrajinska vlada pristala je na to da se događaj realizira u organizaciji Velike Britanije, ali mora odisati ukrajinskim duhom i obilježjima. Eurovizija je najveći svjetski glazbeni događaj uživo koji okuplja izvođače iz cijele Europe i središnje Azije, kao i Izraela i Australije.

Izvor:Desk

Share post:

More like this
Related

Sjajan trik za brži razvoj ruža

Ruže su, složit će se svi, zvijezde svakoga vrta,...

Zalijevanje paradajza nakon sadnje: Ključni koraci za uspješan uzgoj

U procesu uzgoja paradajza, jedan od ključnih elemenata je...

Koštro predstavila ‘Plamteće lahore’ mostarskoj publici

Zbirka poezije Miljenke Koštro "Plamteći lahori" predstavljena je u...

Jutarnja molitva petkom

Jutarnje molitve petkom dat će vam snagu za kraj radnog...