Lijepa priča iz Rame: Svećenik i njegov otac popravili krov stoljećima stare džamije

Date:

Lijepa priča dolazi iz malog mjesta Šćipe kod Prozora-Rame gdje je predulaz Skenderpašine džamije u ovom naselju duže vrijeme prokišnjavao, a pokušaji da se to sanira nisu urodili plodom.

Naime, pojavio se jedan dobročinitelj Slavko Jurić, koji je, sa sinom Brankom, svećenikom koji je na službi u Vatikanu, popravio krov.

Radi se o staroj džamiji. Mi smo naknadno sagradili predulaz koji nije bio baš dobro urađen. Prokišnjavao je. To je vidio i Slavko Jurić, koji je prije tri godine dolazio u selo, gdje ima kuću. Nešto smo pričali po pitanju ovog predulaza i on se sam ponudio da donese materijal iz Austrije, koji je preskup, i rekao da ne radimo ništa. Tako se dogodila korona koja je usporila te radove – rekao je za Avaz Selvedin Imamović, imam u Šćipama.

Dodaje kako je prošli mjesec, zahvaljujući Slavku i njegovom sinu Branku, urađen prvi premaz krova, a u ponedjeljak drugi. Krov je sada osiguran i nema straha od prokišnjavanja.

S Brankom, sinom Slavka, u lijepim sam odnosima. Kad god je u ovom kraju, svratim ja kod njega na kavu, on kod mene, tako da imamo lijepu suradnju. Ovim činom poslana je lijepa priča u javnost, pogotovo jer kod nas, u Prozoru, još ima dosta tih usijanih glava – govori Imamović.

Slavko se umirovio i trenutno živi u Prozoru-Rami.

I tako su Jurići održali riječ i pokazali da je ova lijepa zemlja oduvijek imala i, uz Božiju pomoć, imat će dobre ljude, bez obzira na vjeru i naciju. Hvala Slavku i njegovom sinu, svećeniku Branku. Bog vas nagradio i dobro vam dao – kazao je Imamović.

Džamija je, kaže Imamović, prema nekim spisima, stara stoljećima.

– Spominje se da je građena davne 1498. godine – kaže Imamović naglašavajući da nije devastirana tijekom rata, nego je od starosti počela propadati.

Izvor:Desk

Share post:

More like this
Related

Ovo je bijeli otrov kojeg svi jedemo, a 3 puta je gori od slatkiša

U današnje vrijeme, mnogi od nas nastoje birati zdraviju...

Nada Dalipagić: Nama Mostarcima su naše dvije ljepotice Neretva i Radobolja uvijek pri ruci

Mostar je pored svih svoji ljepota oduvijek bio poznat...

Iako je pelet sve jeftiniji, potražnja nikad nije bila lošija

Iako je cijena peleta znatno pala potražnja za ovim...

480 NATJECATELJA NA ČETVRTOM IZDANJU “POSKOK KUPA”

Četvrti „Poskok KUP“ u organizaciji TKD kluba „Poskok“ Posušje...