Legendarni skakač Orlando Duque vodi trening kamp u Mostaru

U Mostaru će od 3. do 6. rujna biti održan “Red Bull Under My Wiiings”, trening kamp kojeg će voditi Orlando Duque, poznati kolumbijski skakač i legenda Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, a prijavit se mogu talentirani skakači iz cijelog svijeta, uključujući našu zemlju.

“Red Bull Under My Wiiings” je jedinstveni trening kamp tijekom kojeg će sudionici skakati i učiti sve potrebne vještine od nekadašnjeg svjetskog prvaka Duquea, koji je postao istinski simbol spektakularnog Red Bull Cliff Divinga i omiljeno lice u Bosni i Hercegovini i Mostaru, najavili su organizatori.

Dodaju kako se za učešće u kampu mogu prijaviti talentirane skakačice i skakači iz cijelog svijeta koji su rođeni između 2. rujna 2004. i 2. rujna 2007. godine.

Kako se navodi, tijekom kampa će učiti kako izgraditi vlastiti brend i podržati svoju karijeru, a Duque će im kroz treninge kao mentor približiti svoje vještine i otkriti “tajne” uspjeha, dok će ih ugledni fizioterapeut Angi Passenbruner podučavati kako da izbjegnu povrede.

Nakon završetka kampa, sudionici će imati priliku ostati duže u Mostaru i uživati u skokovima sa Starog mosta, na jednoj od najboljih i najspektakularnijih stanica natjecanja Red Bull Cliff Diving.

Prijave se vrše putem službene internet stranice gdje je potrebno popuniti aplikaciju, a sve prijave će osobno pregledati Orlando i izabrati maksimalno 15 skakača za kamp.

Orlando Duque, legendarni skakač s brojnim titulama

Orlando Duque (48) je kolumbijski cliff diving skakač koji je tijekom svoje briljantne karijere osvojio brojne šampionske titule. Rođen je 11. rujna 1974. godine u Caliju u Kolumbiji, a karijeru je započeo skokovima u bazene kao 12-godišnjak. Čak se 1992. godine kvalificirao za Olimpijske igre u Barceloni, no zbog nedostatka sredstava ga kolumbijski olimpijski odbor nije mogao poslati na natjecanje.

Duque se u visinskim skokovima okušao 1995. godine, a dvije godine kasnije je započeo karijeru u cliff divingu. Zahvaljujući svom neizmjernom talentu i ogromnom trudu, Orlando je osvojio sve što se moglo osvojiti i to na predivnim lokacijama širom svijeta.

Kolumbijac je čak skočio iz helikoptera u rijeku Hudson pored Kipa slobode u New Yorku, a skakao je i na Viktorijinim vodopadima u Africi. Godine 2018. je ostvario svoj veliki san, a to je skok s ogromnog glečera u vodama Antarktika.

Orlando je tijekom nevjerojatne karijere osvojio ukupno 13 svjetskih titula i vlasnik je dva Guinnessova rekorda uključujući onaj postavljen na Havajima, kada je 2000. godine od svih sedam sudaca dobio desetke.

Kada je Međunarodna federacija vodenih sportova (FINA) uvrstila visinske skokove u program Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima u Barceloni, Duque je postao prvi svjetski prvak, a pobijedio je i na FINA Svjetskom kupu u visinskim skokovima 2014. i 2015. godine.

Duque je zaštitno lice Red Bull Diving Svjetskog prvenstva još od njegovog začetka 2009. godine, kada je postao prvak prvog izdanja natjecanja. U deset vezanih sezona našao se 67 puta na postolju, ostvario je devet pobjeda, 15 drugih i 10 trećih mjesta. Pored spomenute titule osvojene 2009. godine, tri puta je bio drugi i to 2010., 2012., i 2015. godine, dok je 2013. godine završio treći. Na Azorima je 2017. godine postao drugi najstariji pobjednik natjecanja, a tada je imao 42 godine i 301 dan.

Skokovi u Mostaru 9. rujna

Inače, Red Bull Cliff Diving je planetarno poznato i popularno natjecanje gdje skakačice i skakači izvode nevjerojatne akrobacije prilikom skokova s više od 20 metara visine te pritom demonstriraju impresivne vještine.

Ovu sezonu čini šest stanica, a to su Boston (SAD), Pariz (Francuska), Polignano a Mare (Italija), Takachiho, Miyazaki (Japan), Mostar (BiH) i Auckland (Novi Zeland). Skokovi sa Starog mosta zakazani su za 9. rujna.

Duque je emotivno završio svoju briljantnu skakačku karijeru na posljednjoj stanici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019. godine, koja je održana u Bilbau u Španjolskoj, ali svoje veliko znanje nesebično nastavlja dijeliti mladim sportskim nadama i radi kao sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetske serije.

Izvor:FENA

Hercegovka.net

Odgovori