Kupres: Deveti Seminar folklora Hrvata u BiH

Date:

Nakon trogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom COVID 19, UHAKUD u BiH s ponosom najavljuje svoj, sada već tradicionalni, Seminar folklora Hrvata u BiH. Na ovogodišnjem, devetom po redu, seminaru obrađivat će se pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata Hercegovine. Stručni voditelj seminara, kao i dosadašnjih godina, bit će prof. Miroslav Šilić.

Lokacija održavanja ovogodišnjeg seminara je Kupres – Ski Kraljica, mjesto koje osim izvanrednih uvjeta za edukaciju i učenje nudi i odličan ambijent za odmor, druženje i zabavu.

Seminar će se održati u vremenskom periodu od 17. do 20. kolovoza 2023. godine.

Kao i prethodnih godina, polaznici će uz ples moći odabrati i druge radionice učenja tradicijskih pjesama i tradicijskih glazbala. Prvenstveno, od vokalnih oblika, ovdje želimo istaknuti učenje gange. Osim toga polaznicima će biti ponuđene radionice: tambura i tradicijska glazbala (diple, lijerica, dvojnice, gusle, šargija, gajde, dude, samica, dangubica i dr.)

Plesna predavanja seminara odvijaju se pod vodstvom istraživača i prezentatora s terena, a ostale oblike teoretskih i praktičnih predavanja vode ugledni profesori, etnomuzikolozi, etnokoreolozi, etnolozi koji svoja znanja i vještine vezane za tradicijsku materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu na poseban način prenose polaznicima seminara.

Sve zainteresirane ljubitelje tradicijske baštine koji žele naučiti nešto više, proširiti i obnoviti svoje znanje, ali i dobro se zabaviti pozivamo da se prijave na 9. Seminar folklora Hrvata u BiH.

Sve dodatne informacije, kao i obrazac za prijavu, mogu se dobiti putem e-mail-a: seminar.folklorabih@gmail.com, Facebook stranice Seminar folklora Hrvata u BiH, te Internet stranice: http://www.uhakud.info.

Izvor:HIP

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...