Kod Izidorove kapelice molitva i pjesma razbijaju i oblake, a duhovi starih Gruđana još nas čuvaju od nesreće i zla

Tjedan kojeg polako ispraćamo bio je prepun kiše. U četvrtak se činilo kao da se nebo otvara i kao da će zadati konačni udarac ovoj grešnoj Zemlji.

Međutim, Bog nas je po tko zna koji put, iz samo Njemu znanih razloga, sačuvao.

A prošle srijede, prognoze također nisu bile optimistične, međutim kad je fra Stanko Pavlović s najviše točke župe Grude zapjevao “primi, primi mila Majko, naša srdašca. To je sve što mogu dati tvoja dječica”, i vrijeme se umirilo.

U propovijedi, prisjetio se i starih Gruđana koji su se nesebično zalagali za druge, gradili kapelicu, radili, molili i ljubili bližnjega svoga, zamolio je svetog Izidora, zaštitnika Cera i Blaženu Djevicu Mariju da dadnu snage svojim i našim župljanima Vesi i Mićki u borbi s bolešću.

Otići svetom Izidoru na Cere i zamoliti ga za pomoć, istinski je zavjet. Svetoj misi nazočio je 61 vjernik. Nakon mise, nazdravilo se i zaželjelo još puno blagdana i proslava svetog Izidora na Cerama. Uvijek će imati tko izići, pomoliti se, porazgovarati, pogledati u Nebo, gore gdje duhovi starih Gruđana još nas čuvaju od nesreće i zla.

Izvor:HIP

Hercegovka.net

Odgovori