Karačić: Došao sam u Posušje kako bismo izborili ostanak u Premijer ligi BiH

Branko Karačić svoju premijeru na klupi Posušja imat će u subotu kada će njegova momčad gostovati u Konjicu kod Igmana u okviru 24. kola nogometne Premijer lige BiH.

– Svaki dan saznajem vrijednosti i kvalitete, ujedno i slabosti svoje ekipe. Međutim, vjerujem da igrači posjeduju kvalitetu da u ovih deset utakmica ostvare onaj cilj s kojim sam došao, a to je ostanak u Premijer ligi BiH – najavio je Karačić svoju prvu službenu utakmicu na klupi Posušja.

Dodao je kako je svjestan da to neće biti nimalo lak posao.

– Međutim, da ne vjerujem u cilj za koji sam došao, onda ne bih niti dolazio. Vjerujem da ćemo i u ovoj utakmici, gdje idemo kod jednog kvalitetnog protivnika s vrlo dobrim trenerom i igračkim kadrom, puno kvalitetnijim nego u jesenskom dijelu, biti kompaktni, stabilni, homogeni, da znamo reagirati u svakom trenutku na svakom dijelu terena. Ova utakmica neće riješiti prvenstvo, no moramo poštovati protivnika, ali imati i samopouzdanje i vjeru da možemo odlučno i hrabro pobijediti – kazao je Karačić.

Olakšavajuća okolnost za novog trenera Posušja je činjenica da će na raspolaganju imati kompletnu momčad.

– Zdravstveno stanje u ekipi je apsolutno dobro, svi igrači su spremni za ovu važnu utakmicu, i ne samo za ovu, nego za svih deset idućih utakmica i vjerujem da će pokazati hrabrost i odlučnost – poručio je Karačić.

Veznjak Posušja Zvonimir Begić dodao je kako je atmosfera u momčadi dobra unatoč lošim rezultatima u drugom dijelu prvenstva.

– Nitko nije očekivao loš početak u proljetnom dijelu sezone, no došao je novi trener i privikavamo se lagano na njegove zadatke i nadam se da ćemo krenuti s novom pozitivnom serijom – kazao je Begić.

Što se tiče utakmice u Konjicu, Begić je kazao kako će to biti teško gostovanje, ali da vjeruje kako momčad Posušja može iskoristiti nedostatke Igmana i vratiti se kući s bodovima.

Napadač Daniel Lukić je naglasio da se osjeća dobro i da zajedno s momčadi spremno dočekuje hercegovački derbi.

– Iza mene je jedna ozljeda, ali već sam u pogonu skoro dva tjedna, osjećam se dobro i spreman sam za derbi. Momčad je jako dobro radila tijekom ove stanke, tako da spremni dočekujemo ovaj hercegovački derbi koji ima posebnu draž za nas – kazao je Lukić.

Izvor:Fena

Hercegovka.net

Odgovori