Kako ukloniti mrlje od ruža za usne – Čišćenje mrlja od ruža s odjeće

Date:

Mrlje od ruža za usne na odjeći

Mrlje od ruža za usne su masne mrlje i ukoliko ne želite da na odjeći ostane trajni masan trag treba reagirati odmah. Ako imate naviku prvo se našminkati pa tek onda oblačiti lako se može dogoditi da vaš ruž za usne završi na odjeći, ali i ako ste se već obukli jednako tako ruž za usne može završtiti na odjeći ma koliko god vi spretni bili takve se situacije dešavaju.

Najjednostavniji postupak je da odmah uklonite komadiće mrlje od ruža za usne sa tkanine, te da mrlju odmah natopite sredstvom za odstranjivanje mrlja. Komadiće ruža za usne možete pokupiti selotejpom ili suhom krpom, samo nemojte utrljavati jer ćete na taj način masan ruž za usne trljati dublje u tkaninu.

Nakon što ste stavili odstranjivač mrlja da djeluje barem sat vremena odjeću možete staviti na pranje odmah ili nakon par dana kad nakupite dovoljno rublja za pranje da ne vrtite perilicu rublja polupraznu nego usput operete i drugo rublje.

Mrlje od ruža za usne na tepihu

Više se volite šminkati u dnevnom boravku nego u kupaoni, a obično u dnevnom boravku imamo tepih i nezgoda se desi u par sekundi. Komadić ruža za usne vam ne pao na tepih i niste primjetili nego ste ga još i nagazili, nastale su mrlje od ruža za usne na vašem tepihu, tim gore ako je tepih svjetle boje.

Prvo što trebate napraviti da nestanu mrlje od ruža za usne sa vašeg tepiha je ukloniti višak ruža ili komadiće ruža za usne na način da to sastružete. Nikako nemojte utljavati jer će ruž prodjeti dublje u vaš tepih. Kada ste uklonili komadiće ruža za usne uzmite bijelu suhu krpu i spužvicu natpljenu kemijskim sredstvom za odstranjivanje mrlja s tepiha, te naizmjence trljajte lagano po tepihu suhom krpom i spužvicom. S obzirom da su ruževi vrlo konzistentni kako bi što dulje trajali na usnama ovaj ćete postupak morati ponoviti nekoliko puta dok ne uspijete otkloniti mrlju s tepiha. Ukoliko ovo nije pomoglo poslužite se otopinom jedne jušne žlice sapuna za ruke i alkoholnim octem, te spužvicom nanesite otopinu na tepih i dobro natopite, pa zatim obrišite suhom krpom. Ne zaboravite ispod tepiha staviti nešto da vlaga ne dospije na vaš parket.

Mrlje od ruža za usne prepustite stručnjacima

Mrlje od ruža za usne možete prepustiti stručnjacima koji znaju kako se takve masne mrlje jakih boja mogu otkloniti bilo da se radi o vašoj odjeći ili tepihu ili nekom komadu namještaja od tkanine ili kože.

Ako su mrlje od ruža na vašoj odjeći najbolje je odmah odnijeti odjeću u kemijsku čistionu gdje ća vam stručnjaci uz pomoć kemijskih sredstava koji nisu štetni za vašu tkaninu otkloniti mrlje i vaša će odjeća biti kao nova. Kroz par dana moći ćete preuzeti odjeću čistu i bez mrlja koje ste napravili ružem za usne.

No, malo je veći problem kada nastanu mlje na tepihu ili namještaju koji je od tkanine ili kože. Tada ćete trebati pozvati stručnjake za odstranjivanje mrlja u svoj dom jer ćete teško odnijeti tepih ili namještaj u njihove prostorije. Ne brinite takve agencije i rade po principu dolaska u vaš dom sa svojim kemijskim i biološkim sredstvima za čišćenje. Ukoliko imate kućne ljubimce to trebate napomenuti te će agencije paziti koja sredstva će koristiti i dati vam upute ukoliko kućni ljubimci neko vrijeme ne smiju biti na tek očišćenom tepihu ili namještaju.

Izvor:Arz.hr

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

NAJKREATIVNIJI ŠTAND Lampe ovog Hercegovca mame poglede na ovogodišnjem sajmu

Na ovogodišnjem Mostarskom sajmu, prema službenim informacijama, predstavlja se...

Otvoren Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2024

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković svečano je u...

Izaslanstvo HSS-a odalo počast žrtvama u Trusini

U Trusini kod Konjica jučer je obilježena 31....