Kako se besplatno voziti ZET-om uz studentsku iskaznicu

Date:

Za mnoge studente, javni prijevoz je nužnost koja često predstavlja dodatni trošak u ionako skučenom studentskom budžetu. Međutim, postoji način da se besplatno vozite ZET-om, a to je uz vašu studentsku iskaznicu.

Da biste ostvarili pravo na besplatnu vožnju, potrebno je da vaša studentska iskaznica bude aktivirana za korištenje ZET-ovog prijevoza.

To možete učiniti u ZET-ovom centru za korisnike, gdje ćete morati predati svoju iskaznicu i ispuniti obrazac za aktivaciju. Nakon toga, vaša iskaznica će biti aktivirana za korištenje ZET-ovog prijevoza i moći ćete se besplatno voziti tramvajima, autobusima i vlakovima u ZET-ovoj mreži.

Važno je napomenuti da besplatna vožnja vrijedi samo za redovne linije ZET-a, a ne i za noćne linije, izlete i slično. Također, besplatna vožnja vrijedi samo za vrijeme trajanja vašeg statusa redovnog studenta, što znači da će se vaša iskaznica automatski deaktivirati nakon što diplomirate ili prekinete studij.

Uz studentsku iskaznicu, studenti također imaju pravo na popust na mjesečne karte, što je odlična opcija za one koji putuju često i žele uštedjeti novac na prijevozu. Sve informacije o popustima i aktivaciji studentske iskaznice možete pronaći na službenim stranicama ZET-a.

Kako se besplatno voziti ZET-om uz studentsku iskaznicu? Jednostavno – aktivirajte svoju iskaznicu u ZET-ovom centru za korisnike i uživajte u besplatnoj vožnji tramvajima, autobusima i vlakovima u ZET-ovoj mreži.

Kako se besplatno voziti ZET-om uz umirovljeničku iskaznicu

Umirovljenici su također jedna od skupina koja ima pravo na besplatnu vožnju ZET-om. Kako se besplatno voziti ZET-om uz umirovljeničku iskaznicu? Potrebno je da vaša umirovljenička iskaznica bude aktivirana za korištenje ZET-ovog prijevoza.

Aktivacija se može obaviti u ZET-ovom centru za korisnike ili u nekom od ZET-ovih prodajnih mjesta. Potrebno je donijeti vašu umirovljeničku iskaznicu i ispuniti obrazac za aktivaciju.

Nakon toga, vaša iskaznica će biti aktivirana za korištenje ZET-ovog prijevoza i moći ćete se besplatno voziti tramvajima, autobusima i vlakovima u ZET-ovoj mreži.

Uz umirovljeničku iskaznicu, umirovljenici također imaju pravo na popust na mjesečne karte, što je odlična opcija za one koji putuju često i žele uštedjeti novac na prijevozu. Sve informacije o popustima i aktivaciji umirovljeničke iskaznice možete pronaći na službenim stranicama ZET-a.

Važno je napomenuti da besplatna vožnja vrijedi samo za redovne linije ZET-a, a ne i za noćne linije, izlete i slično. Također, besplatna vožnja vrijedi samo za vrijeme trajanja vašeg statusa umirovljenika, što znači da će se vaša iskaznica automatski deaktivirati nakon što izgubite status umirovljenika.

Kako se besplatno voziti ZET-om uz umirovljeničku iskaznicu? Aktivirajte svoju iskaznicu u ZET-ovom centru za korisnike ili u nekom od ZET-ovih prodajnih mjesta i uživajte u besplatnoj vožnji tramvajima, autobusima i vlakovima u ZET-ovoj mreži.

Kako se besplatno voziti ZET-om uz invalidsku iskaznicu

Osobe s invaliditetom također imaju pravo na besplatnu vožnju ZET-om. Kako se besplatno voziti ZET-om uz invalidsku iskaznicu? Potrebno je da vaša invalidska iskaznica bude aktivirana za korištenje ZET-ovog prijevoza.

Aktivacija se može obaviti u ZET-ovom centru za korisnike ili u nekom od ZET-ovih prodajnih mjesta. Potrebno je donijeti vašu invalidsku iskaznicu i ispuniti obrazac za aktivaciju.

Nakon toga, vaša iskaznica će biti aktivirana za korištenje ZET-ovog prijevoza i moći ćete se besplatno voziti tramvajima, autobusima i vlakovima u ZET-ovoj mreži.

Važno je napomenuti da besplatna vožnja vrijedi samo za redovne linije ZET-a, a ne i za noćne linije, izlete i slično. Također, besplatna vožnja vrijedi samo za vrijeme trajanja vašeg statusa osobe s invaliditetom, što znači da će se vaša iskaznica automatski deaktivirati nakon što izgubite status osobe s invaliditetom.

Uz invalidsku iskaznicu, osobe s invaliditetom također imaju pravo na popust na mjesečne karte, što je odlična opcija za one koji putuju često i žele uštedjeti novac na prijevozu. Sve informacije o popustima i aktivaciji invalidske iskaznice možete pronaći na službenim stranicama ZET-a.

Kako se besplatno voziti ZET-om uz invalidsku iskaznicu? Aktivirajte svoju iskaznicu u ZET-ovom centru za korisnike ili u nekom od ZET-ovih prodajnih mjesta i uživajte u besplatnoj vožnji tramvajima, autobusima i vlakovima u ZET-ovoj mreži.

Izvor:Arz.hr

Hercegovka.net

Share post:

More like this
Related

Večeras će se u Hercegovini paliti svitnjaci

"Bolje da izumre selo već običaji" - kaže stara...

Mostarke dotjerane usprkos visokim temperaturama

Živa na termometru u Mostaru prelazi iznad 40 stupnjeva.Mostarke...

Kilometre gazi s lakoćom: Majka i njen autistični sin Veljko pješače do Ostroga

Sedamnaestogodišnji Veljko Jaćimović koji ima autizam i njegova majka...

Ovu biljku zovu ‘crveno zlato’: Kilogram se prodaje i za 3000 dolara, može se dobro zaraditi

Korišten kao lijek i bojilo, šafran je poznat od...