Kako napraviti raviole

Što su ravioli?

Ravioli ili kako ih još nazivamo tortelini, je vrsta tjestenine koja je mekana i može se napuniti s bilo čime, od mesa, pršuta, sira sve do kombinacije povrća kao što su rajčica i tikvice. Iako se ravioli mogu kupiti u svakoj trgovini među ostalim tjesteninama, no ipak nema do domaćeg. Također, ako planirate sami kod kuće napraviti raviole, pozovite si kod sebe društvo, bilo braću iči prijatelje. Puno je zabavnije u društvu te Vam ne bude bilo nimalo dosadno. Ne morate biti stručni u kuhinji kako biste napravili ovu tradicionalnu vrstu tjestenine. Dovoljno je imati dobru volju i sve potrebne sastojke kako biste mogli uživati u ukusnoj tjestenini koju ste svojim vlastitim rukama pripremili. Zasigurno je i Vaša mama ili baka kod kuće pripremala svoju domaću tjesteninu. Vrijeme je da onda i Vi zasukate svoje rukave te naučite recept za izradu tjestenine kako biste mogli prenijeti ovo znanje drugim naraštajima.

Sastojci za ravioli

Ravioli nisu nimalo teški za napraviti. Mnogima se čini kako su ravioli teški za napraviti, no zapravo je upravo suprotno. Kako biste napravili raviole kod kuće, trebati će Vam određeni sastojci za to. Većina sastojaka zasigurno imate već kod kuće, stoga nemate kzlilu ne napraviti raviole! Za pripremu oko 40 komada raviola biti će Vam potrebno 350 grama glatkog brašna, 3 jaja, 1 čajna žlica soli, 1 čajna žlica te voda prema potrebi. Prvo trebate na radnu plohu istresti brašno u obliku vulkana s rupom u sredini. Zatim u sredinu ubacite jaja koja ste prethodno razmutili uz dodatak ulja i soli. Potom kružnim pokretima umutite jaja u brašno dok ne dobijete homogenu smjesu. Dobivenu amjesu možete početi laganim pokretima mijesiti dok ne dobijete elastično i mekano tijesto. Ako Vam tijesto bude preljepljivo, možete nadodati malo brašno kako bi bilo manje ljepljivo. Ako Vam tijesto bude pak presuho, možete ga poprskati s vodom.

Recept za ravioli

Kada ste uspješno napravili tijesto za raviole, možete ga zamotati s folijom i ostaviti ga da se malo odmori minimalno pola sata. Za to vrijeme možete pripremiti punjenje za raviole. Ravioli se mogu napuniti s bilo čime. Nema pravila po tom pitanju i možete razne kombinacije isprobati. Jedino je bitni da punjenje ne bude previše rijetko. Kada je tijesto odležalo, možete ga izvaljati u tankom sloju. Punjenje stavite pri samođ vrhu. U jedan red rasporedite 5 do 6 kuglica punjenja i zatim tijesto presavinite, dobro pritisnite i zarežite u željeni oblik. Tijesto koje se nalazi oko punjenja se može premazati s zamućenim jajem kako bi mogao gornji sloj tijesta se bolje primiti. Gornji sloj trebate dobro pritisnuti kako biste istisnuli zrak prema van i kako se ne bi raspali tokom kuhanja. Zatim ih izrežite s nožićem u obliku kvadrata. Ravioli se kuhaju 5 minuta u slanoj kipućoj vodi, te ih poslužuke uz parmezan, umak od rajčice i maslinovo ulje.

Izvor:Arz.hr

Hercegovka.net

Odgovori