Kako nadvladati iskušenje? Isus nam može pokazati izlaz!

Date:

Kako možemo nadvladati iskušenje? Iskušenje vas zaposjeda kada na nešto usredotočite svoje srce i svoj um.

Rječnik opisuje riječ ”iskušenje” kao način uvjeravanja ili privlačenja nekoga da učini nešto što djeluje ugodno ili da je za korist, ali što može biti nemudro ili nemoralno.

Tko je onaj koji nas iskušava?

Tko je onaj koji nas iskušava? Sotona. On luta zemljom poput lava i traži ljude kako bi ih požderao (1. Petrova 5, 8). Ipak, ne možemo njega kriviti za sve jer nam Jakov 1, 14 kaže da iskušenje nastaje u nama: Nego svakoga napastuje njegova požuda koja ga privlači i mami

Tri izvora iskušenja su novac, seks i moć. Zanima li vas samo zarađivanje više i više novca? Gledate li seksualno eksplicitne filmove, čitate li neprimjerenu literaturu, gledate li pornografiju? Biste li učinili sve kako biste imali moć nad drugima čak i ako bi to značilo da sudjelujete u okultnim događajima?

Vidite li kako iskušenje djeluje?

Vidite li kako iskušenje djeluje? Zaposjeda vas ono na što usredotočite svoje srce i svoj um. Kako bismo bili pobjednici nad iskušenjem, svoj fokus trebamo usmjeriti na osobu Isusa Krista.

Skinite svoj pogled s iskušenja i usmjerite ga prema Isusu. To trebamo činiti zato što u Isusu: „Ta nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom“. (Hebrejima 4, 15)

Isus je bio ondje i može nam pokazati izlaz jer kako čitamo u Hebrejima 2, 18: Doista, u čemu je iskušan trpio, može iskušavanima pomoći“.

Ipak, bez obzira koliko duboko da smo pali ne trebamo odustajati jer: „Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati“. (1. Korinćanima 10, 13)

Kako da usmjerimo svoj pogled na Isusa?

Stoga kako da usmjerimo svoj pogled na Isusa? To činimo tako što ćemo vježbati svjesnu prisutnost Isusa Krista. Tako što nikada nećemo skidati pogled s Njega. Rečeno nam je da neprestano molimo (1. Solunjanima 5, 17) i da svoje umove usmjerimo na „stvari odozgo, a ne na zemaljske stvari“ (Kološanima 3, 2).

PROČITAJTE: Kako nadvladati grijeh koji se ponavlja?

Isus i Sotona ne mogu u isto vrijeme biti u našem srcu. Ako su naši umovi i srca ispunjeni prisutnošću Isusa Krista, onda tamo nema mjesta za Sotonu. Kršćanski život se svodi na to – na usmjeravanje pogleda na Njega, na fokus na Njega, na razmišljanje o Njemu.

Trebamo biti u zajedništvu s Njim svakog trenutka i svakoga dana u svom našim aktivnostima i u svim našim odnosima. Držite svoj pogled usmjeren na Gospodara jer ćemo samo tada moći reći: „Dalje od mene Sotono“! (Matej 4, 10)

Izvor: Biblword.net; Prijevod: Ivan H.

Share post:

More like this
Related

Što je franšiza

Franšiza – definicija Franšiza je poslovni model u kojem vlasnik...

Završio 4. Ljubuški Outdoor Festival: Bio je najveći i najuspješniji do sada

Četvrti po redu Ljubuški Outdoor Festival završen je u...

Kolač sedmo nebo – ukusan i jednostavan

Sitni kolač s orasima, kokosom i čokoladom. Sedmo nebo je kolač...

Oldtimeri prodefilirali Zapadnohercegovačkom županijom

U nedjelju, 26. svibnja, ljubitelji oldtimera imali su priliku...