Kako izračunati broj kartica teksta u dokumentu

0

Kako izračunati broj kartica teksta u dokumentu pomoću Microsoft Worda

Microsoft Word je jedan od najpopularnijih programa za obradu teksta koji se koristi diljem svijeta. Osim osnovnih funkcija poput pisanja, uređivanja i formatiranja teksta, Word nudi i niz korisnih alata za analizu teksta, uključujući i mogućnost izračuna broja kartica teksta u dokumentu.

Da biste izračunali broj kartica teksta u dokumentu pomoću Microsoft Worda, prvo otvorite dokument koji želite analizirati. Zatim odaberite karticu “Prikaz” u gornjem izborniku i kliknite na “Riječi” u odjeljku “Skupina”.

Otvorit će se dijaloški okvir koji će vam prikazati broj riječi, broj znakova (uključujući razmake) i broj kartica teksta u dokumentu.

Broj kartica teksta prikazan je u donjem lijevom kutu dijaloškog okvira.

Važno je napomenuti da se broj kartica teksta u Microsoft Wordu računa prema standardu od 250 riječi po kartici. To znači da će dokument s manje od 250 riječi biti jedna kartica, dok će dokument s više od 250 riječi biti više kartica.

Osim toga, ako želite izračunati broj kartica teksta samo za određeni dio dokumenta, možete ga označiti i slijediti iste korake kao za cijeli dokument.

Korištenje Microsoft Worda za izračun broja kartica teksta u dokumentu je brz i jednostavan proces koji vam može uštedjeti vrijeme i energiju. Međutim, važno je imati na umu da se broj kartica teksta može razlikovati ovisno o jeziku, fontu i veličini slova, pa uvijek provjerite je li standard od 250 riječi po kartici primjenjiv na vaš dokument.

U sljedećem odlomku ćemo se baviti ručnim izračunom broja kartica teksta u dokumentu.

Kako izračunati broj kartica teksta u dokumentu ručno

Ako ne koristite Microsoft Word ili želite provjeriti točnost izračuna broja kartica teksta u dokumentu, možete izračunati broj kartica teksta ručno. Ovaj postupak može biti malo složeniji od korištenja programa, ali je jednako učinkovit.

Prvo, trebate znati koliko riječi ima vaš dokument. To možete provjeriti jednostavno prebrojavanjem riječi u tekstu. Kada imate broj riječi, podijelite ga s 250. To će vam dati broj kartica teksta u dokumentu.

Primjerice, ako vaš dokument ima 1000 riječi, podijelite taj broj s 250 i dobijete 4 kartice teksta.

Ako dokument ima 500 riječi, to bi bilo 2 kartice teksta.

Međutim, važno je napomenuti da se ova metoda može razlikovati ovisno o jeziku i veličini slova. Na primjer, neki jezici imaju više riječi u jednoj rečenici nego drugi, pa bi broj kartica teksta mogao biti drugačiji. Također, veća slova i razmaci mogu utjecati na broj kartica teksta.

Ako želite biti sigurni da ste dobili točan broj kartica teksta, možete koristiti online alate za izračun. U sljedećem odlomku ćemo se pozabaviti upravo tim alatima.

U svakom slučaju, ručni izračun broja kartica teksta u dokumentu može biti koristan ako ne koristite Microsoft Word ili ako želite provjeriti točnost izračuna programa. Važno je samo biti svjestan mogućih razlika u ovisnosti o jeziku, fontu i veličini slova.

Kako izračunati broj kartica teksta u dokumentu pomoću online alata

Ako ne želite ručno izračunavati broj kartica teksta u dokumentu, postoji niz online alata koji vam mogu pomoći u tome. Ovi alati su jednostavni za korištenje i obično su besplatni.

Jedan od najpopularnijih online alata za izračun broja kartica teksta u dokumentu je WordCounter.net. Ovaj alat omogućuje vam da jednostavno prenesete svoj dokument na web stranicu i dobijete točan broj kartica teksta.

Da biste koristili WordCounter.net, jednostavno idite na web stranicu i kliknite na gumb “Upload” da biste prenijeli svoj dokument. Alat će zatim automatski izračunati broj riječi, znakova i kartica teksta u dokumentu.

Još jedan popularan alat za izračun broja kartica teksta u dokumentu je Easy Word Count.

Ovaj alat također omogućuje brzo i jednostavno izračunavanje broja kartica teksta u dokumentu.

Da biste koristili Easy Word Count, jednostavno idite na web stranicu i prenesite svoj dokument. Alat će zatim automatski izračunati broj riječi, znakova i kartica teksta u dokumentu.

Važno je napomenuti da se ovi online alati mogu razlikovati u ovisnosti o jeziku, fontu i veličini slova. Također, neki alati mogu imati ograničenja u pogledu veličine dokumenta ili broja dokumenata koje možete analizirati.

U svakom slučaju, online alati za izračun broja kartica teksta u dokumentu su brzi, jednostavni i praktični. Ako ne želite provoditi vrijeme ručno računajući broj kartica teksta ili ako ne koristite Microsoft Word, ovi alati su odlična alternativa.

Izvor:Arz.hr

Hercegovka.net

Odgovori